Deze Badass-hond greep een zak hondenvoer en vluchtte na orkaan Harvey

Terwijl verlammende hoeveelheden regen Texas en delen van Louisiana blijven treffen in de nasleep van de orkaan Harvey (nu Tropical Storm Harvey), proberen mensen overal waar ze kunnen inspiratie te vinden. Dit weekend zorgde een hond wiens foto viraal werd op Facebook voor een hoognodige dosis humor.

Otis de hond werd gefotografeerd door een buurman, Tiele Dockens, die Otis zag lopen door Sinton, Texas, zaterdagochtend met een grote zak hondenvoer, de Houston Chronicle rapporten.

De post van Dockens is inmiddels meer dan 39.000 keer gedeeld, en veel commentatoren wijzen op de vindingrijkheid van de hond.

Otis was in de zorg van de grootvader van zijn eigenaar, Salvador Segovia. Zijn eigenaar, de 5-jarige Carter, was vanwege overstromingen uit de stad gevlucht. Segovia zag dat de hond vrijdagnacht vermist werd en zag de volgende ochtend ook dat zijn zak met voedsel was verdwenen.

Omdat Sinton slechts 6000 inwoners heeft, was het niet moeilijk om de slimme pup op te sporen. Met de hulp van buren die Otis hadden zien lopen met zijn noodgeval met voedsel, kon Segovia de hond opsporen voordat de kleine Carter terugkeerde.

Dit is niet de eerste penseel met roem van de hond – Otis is al een soort plaatselijke beroemdheid. Hij mag naar Dairy Queen om zelf een hamburger te krijgen, en is de enige hond die buiten het county court-huis mag rondhangen, vertelde Segovia de Kron. Kortom, in tijden van problemen (of honger), Otis is wie je rond wilt.

Als je wilt helpen met hulpverlening, kun je doneren aan het Rode Kruis, 4 Paws Farm of het Hurricane Harvey Relief Fund, opgericht door de burgemeester van Houston, Sylvester Turner..

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.