De vreemde reden waarom mensen chocolade snuiven

In de loop van de jaren hebben we een aantal nogal obscure en grensverleggende gevaarlijke trends te zien gekregen in de voedingsscène. Er was de make-uptruc met maïszetmeel, de Mountain Dew-benzinecocktail, de handdesinfectie-drinkuitdaging, naast andere vreselijke rages. De nieuwste rage snuift nu chocoladepoeder.

Het heet Coco Loko en het is een op cacao gebaseerd poeder dat is gevuld met gewone energiedrankingrediënten zoals gingko biloba, taurine en guarana. Voor $ 24,99 krijg je een blikje van 10 porties.

Volgens de 29-jarige oprichter van het merk, Nick Anderson, biedt het drugsvrije product een unieke high en is het geïnspireerd op de ‘chocolade snurkende trend’ in Europa. Hij vertelde het Washington Post dat gebruikers tussen de 30 minuten en een uur “bijna als een energiedrank gevoel hebben, alsof je euforisch bent maar ook gemotiveerd om dingen gedaan te krijgen.”

beeld

Bovendien beweert de website van het merk dat je een serotonine-rush, endorfine-vrijmaking, gevoelens van euforie en kalme focus zult ervaren. Hoewel het bedrijf dit aan de rauwe cacao toeschrijft, is het waarschijnlijker dat al die energie-hyperende verbindingen daar zijn te danken.

Artsen hebben echter hun bedenkingen. De kruitstapel van de winkel raakte vorige maand, maar het is niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration, Forbes rapporten. “Er zijn geen gegevens, en voor zover ik kan nagaan, heeft niemand bestudeerd wat er gebeurt als je chocolade in je neus inhaleert,” zei Dr. Andrew Lane, directeur van het Johns Hopkins Sinus Center,.

In feite zijn energiedranken al lang onder vuur in de medische gemeenschap vanwege de mogelijk schadelijke effecten van het combineren van cafeïne, taurine en guarana – zoals verhoogde bloeddruk en hartkloppingen. Het inhaleren van diezelfde stimulerende middelen kan zelfs nog riskanter zijn.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app vandaag.

Добавить комментарий

*

56 − 49 =