De koninklijke bruidstaart staat op het punt een geheel nieuwe taarttrend te beginnen

Na maanden van anticipatie, kregen we eindelijk een blik op de koninklijke bruidstaart voordat deze werd geserveerd bij de lunchreceptie die werd georganiseerd door de koningin in Windsor Castle. Hoewel de combinatie van vlierbessen en citroensmaak maanden geleden werd aangekondigd, was het definitieve ontwerp van de taart een grote verrassing.

Ontworpen door Claire Ptak, van de Londense Violet Bakery, de bruidstaart werd niet alleen getoond in ongestapelde rijen, maar ook was versierd in de “rough icing” -stijl waar Ptak bekend om staat, die perfect past bij de 150 pioenen en rozen die gebruikt zijn om de drie cakes.

Ruw Icing Wedding Cake Trend

Getty Images

Terwijl andere koninklijke bruidstaarten lagen op de rij van perfect gladde fondant hebben staan ​​die traditionele fruitcake bedekken, verliet Ptak doelbewust de Zwitserse meringue vlierbloesem buttercream enigszins onverzorgd om een ​​rustieke en boheemse look te creëren die de laatste jaren populair is geworden onder Amerikaanse bruiden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Olijfoliecake gelaagd met citroengestremde melk, suikerglazuur van de vanillestok en alle zomersnoepjes! … mijn persoonlijke favoriet deze dagen ��

Een bericht gedeeld door Emily Lael Aumiller (@laelcakes) op

Terwijl bakkers in Amerika deze stijl al een tijdje gebruiken, nu Meghan Markle deze slagroomtrend in haar bruiloft opnam, is het veilig om te zeggen dat ruwe poedersuiker snel de nieuwe naakte taarten worden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Tegen een bewolkte maandag één heerlijke kleur tegelijk. Yum. En ook letterlijk yum: donkere chocoladetaart met lagen pure chocola buttercream. Omdat je nooit genoeg chocolade kunt krijgen! Een weelderige bruiloft met @angweddingsny @putnamflowers @fourteen_forty @ weylin1875 #dreams #mondaymood #letsgo

Een bericht gedeeld door Betsy Thorleifson (@ninecakes) ingeschakeld

Naast het genieten van de bruidstaart dronken gasten bij de receptie Pol Roger Brut Réserve Non Vintage Champagne, terwijl een appel- en vlierbloesem mocktail en Sandringham Cox’s appelsap beschikbaar werden gesteld voor de kinderen en de teetotalers bij de receptie, aldus de website van de Koninklijke Familie..

Gasten genoten ook van zoete hapjes met heldere lente-smaken die ook werden geserveerd bij de receptie van de lunch, waaronder champagne- en pistache-bitterkoekjes, trosjes met sinaasappelcrème brûlée en miniatuurtaartjes met rabarberkruimeltaart.

Volg Delish op Instagram.