De geheime betekenis achter alle kleuren van de schort van de Starbucks

Het vergt geen serieus onderzoek om erachter te komen dat we van Starbucks houden. En met meer dan 23.000 locaties in 70 landen over de hele wereld, is het vrij duidelijk dat we niet de enige zijn.

Dat gezegd hebbende, er zijn zoveel geheimen met betrekking tot de dagelijkse activiteiten van het multi-miljard dollar koffiebedrijf dat we ons beginnen af ​​te vragen of Oompa Loompas de show draait.

beeld
Giphy

Heeft u ooit de verschillende gekleurde schorten opgemerkt? Soms draagt ​​een barista groen, soms zwart; af en toe zie je zelfs rood of oranje. Nou, blijkbaar betekenen al die kleuren eigenlijk iets. En niet iedereen kan het felbegeerde zwarte schort dragen, of de speciale rode.

Volgens een nieuw bericht op de site van het merk is het groene schort het standaard schort. Iedereen die bij een Starbucks werkt, kan de kenmerkende kleur van de koffieketen dragen. Maar zelfs de basisschorten kunnen een kleine upgrade krijgen. Als een partner in het leger heeft gediend of is afgestudeerd aan het Starbucks College Achievement Plan, kunnen ze schorten met speciale patches ontvangen. Winkels in Maleisië borduren zelfs op de schorten van dove werknemers.

Het zwarte schort is daarentegen gereserveerd voor Coffee Masters, oftewel degenen die zijn gecertificeerd voor kennis van expertkoffie. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in het begin van de jaren 90 als een manier om de professionals van alle anderen te scheiden.

Door de jaren heen, toen het bedrijf de dresscode versoepelde (ze knoopten uiteindelijk knoopjes en strikjes aan), zijn er andere schortkleuren opgedoken. Het rode schort is bijvoorbeeld geïntroduceerd voor de vakantie rood bekerseizoen, paarse schorten voor barista-kampioenen en oranje schorten in Nederland om Koningsdag of Koningsdag te vieren.

“We hebben diversiteit echt omarmd door trouw te blijven aan wie we zijn”, zei een woordvoerder van Starbucks in een persbericht. “Dat zie je elke dag.”

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.