Chimney Cakes Zet alle andere ijshoorntjes te schande

Toen Szandra Szabo besloot haar favoriete geboortestad-dessert naar de VS te brengen, wist ze dat ze het moest Amerikaans maken. Immers, groter is beter aan deze kant van de vijver. Dus in plaats van schoorsteenkoekjes te serveren – een Hongaars zoet brood – heeft ze besloten om ze als ijshoorntjes te gebruiken.

Schoorsteengebak is al honderden jaren een populair straatvoedsel in Hongarije, zegt Szabo, maar ze worden meestal alleen geserveerd. Bij House of Chimney Cakes serveren Szabo en haar partner Omar Lara ze met snoep, noten of ontbijtgranen, en gevuld met zacht serveren en meer toppings dan je aankan. Het zijn eigenlijk freakshakes onderweg.

beeld

Bezoek Anaheim

House of Chimney Cakes werd eind 2017 geopend in Anaheim, Californië, niet ver van Disneyland. Szabo en Lara maken de schoorsteenkoekjes dagelijks opnieuw, rollen het deeg rond een cilindrische kegel en verhitten ze in ovens die uit Hongarije worden gehaald.

“OAls het in de ovens is gekookt, begint het te karameliseren, ‘zei Lara.’ Daar kunnen we iets aan de buitenkant toevoegen, zoals Fruity Pebbles, Oreos, kokosnoot, amandelen.”

beeld

Bezoek Anaheim

Het resultaat is knapperig aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant van de cake die zich ontrafelt terwijl je hem eet. Het is gedoopt in een suikerglazuur of kaneelsuiker, afhankelijk van welke je bestelt. Als een kaneelbroodje en een churro en een donut een baby hadden, zou dit het kunnen zijn.

beeld

Bezoek Anaheim

Om u een idee te geven van hoe gek deze krijgen, het kenmerkende item van de bakkerij, So Hungary Delicious, wordt geleverd met vanille soft serve, karamel popcorn, cheesecake brownie bites, popcorn, Twix, gezouten karamel en chocoladesaus binnenkant van een suikerachtige geglazuurde schoorsteen taart.

Er is ook de Strawberry Cheesecake (favoriet van Szabo), Matcha Monster en Oreo Overload, plus wekelijkse specialiteiten. Of u kunt uw eigen bouwen. Suiker coma, we zijn klaar voor jou.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.