CFO van Starbucks Scott Maw gaat dit najaar met pensioen

CFO van Starbucks Scott Maw – die ook optreedt als executive vice president van het koffiemerk – gaat later dit jaar met pensioen. Zijn ambtstermijn is officieel afgelopen op 30 november, iets meer dan vier en een half jaar nadat ze in februari 2014 begon.

De zoektocht naar de vervanging van Scott is al begonnen. Na zijn pensionering, is Scott van plan een senior consultantrol te vervullen bij Starbucks tot 31 maart 2019, en het salaris dat met de tijdelijke functie komt, zou hem ALLE Frappuccinos kunnen kopen. Volgens een gereglementeerde aanvraag zal Scott elke maand 250.000 dollar binnenhalen terwijl hij optreedt als consultant.

“Als we onze volgende fase van voortdurende groei ingaan, ben ik zeker van het financiële team dat Scott heeft ontwikkeld en ben ik dankbaar voor zijn bereidheid om te ondersteunen door de overgang naar nieuw leiderschap”, zei Kevin Johnson, Chief Executive Officer van Starbucks, in een verklaring, volgens Reuters.

Het nieuws is misschien niet zo belangrijk voor u, maar beleggers worden wel getroffen: de aandelen daalden in de ochtendhandel met 3,8 procent.

Deze verandering komt slechts enkele weken nadat Starbucks aankondigde dat haar oprichter en oud-uitvoerend voorzitter Howard Shultz zou aftreden. Zijn positie eindigt deze week. Starbucks heeft Kevin Johnson al aangesteld als nieuwe CEO.

beeld
Con Poulos

BESTEL NU VOORAF Delish Cookbook, $ 30, indiebound.org