Barilla wordt vervolgd voor ernstig gemuilde reden

Eerst werden onze koffiekopjes maar half gevuld en nu worden onze pastakisten half leeg gelaten. Is er iets heiligs? Barilla, ‘s werelds toonaangevende pastabedrijf, wordt aangeklaagd door klanten in New York omdat ze naar verluidt onvoldoende dozen met pasta vullen, New York Post rapporten.

Volgens vier New Yorkers maakt het merk met de blauwe doos gebruik van “misleidende verpakkingen” en verkoopt ze hun nieuwe speciale pasta in dezelfde dozen als hun gewone noedels, waardoor de dozen worden gevuld met maximaal 25% minder macaroni dan normaal.

De in Brooklyn gevestigde rechtszaak stelt dat het bedrijf “vertrouwt op de bekendheid van de consument met de doosgrootte en het uiterlijk, bekend vanwege tientallen jaren van marketing, om consumenten te misleiden om te denken dat ze dezelfde hoeveelheid pasta kopen als het bedrijf in werkelijkheid aan het vullen is. de dozen met aanzienlijk minder pasta. ” Barilla weet dat klanten bekend zijn met de klassieke blauwe dozen, dus deze blijven gebruiken, ondanks het feit dat ze minder pasta hebben.

Pasta Noodles

Getty Images

De consumenten die bij de zaak betrokken zijn, zeggen dat ze 9,4% minder Protein Plus-pasta, 17,4% minder volkoren pasta en 25% minder glutenvrije pasta kregen. Als gevolg hiervan beweren ze dat ze ‘overladen’ zijn en ‘out-of-pocket’ verlies hebben ervaren.

Wat Barilla doet, is legaal bekend als “slack-fill” en betekent dat ze hun klanten misleiden om te capitiliseren op de markt. Met andere woorden, iedereen is een leugenaar en daarom hebben we vertrouwensproblemen. Waarom kunnen mensen niet gewoon eerlijk zijn en hun pastakisten (of kopjes koffie) helemaal vullen? alsjeblieft?

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

+ 60 = 69