9 redenen waarom je nooit Mac en kaas zou moeten eten

Mac en kaas zijn de ergste en ik haat het. Maar om eerlijk te zijn, ik wou dat ik het leuk vond. Dat doe ik echt. Mijn leven zou zoveel gemakkelijker zijn: ik zou kunnen meedoen met de goedkoopste schotel op het menu in elk restaurant, ik zou het zelf maken als ik me lui voel na een lange dag op het werk, en ik zou stoppen zoveel shit te nemen van iedereen die ik tegenkom en die erachter komt dat ik het spul veracht.

Ik bedoel serieus, denk je niet dat ik dat Leslie Knope-moment wil hebben, waar ze blij is dat Ben mac- en kaaspizza maakt? Natuurlijk doe ik dat. Maar ik weet dat het nooit zal gebeuren. Omdat macaroni en kaas altijd gaan zuigen. En ik ben hier om je te vertellen waarom.

1. Kaas + pasta is niet het probleem.

Allereerst wil ik één ding duidelijk maken: kaas is hemelgestuurd. En pasta moet ook van engelen zijn begiftigd, maar het samenvoegen van de twee – en het drenken met boter, room en wat dan ook – in een slappe, saaie puinhoop is een treurig excuus voor een maaltijd.

beeld
giphy

2. Het is allemaal een saaie smaak.

Oh, wilde je wat afwisseling in smaak en textuur met je lepel kleverige mac? Jammer. Het hele gerecht is gewoon super milde kaas die nog meer wordt verdund en gesmolten bovenop eenvoudige elleboogpasta. Geeuw.

beeld
giphy

3. Het maakt je een overdosis aan kaas.

Ik ben geobsedeerd door kaas. Ik zet het op zoveel mogelijk dingen en ik eet zelfs de scherpste types van de plak of het stuk. Maar overhandig me een bord macaroni en kaas dat naast koolhydraten niet veel anders te bieden heeft en na een paar happen zal ik beginnen te kokhalzen. Het is gewoon te veel van een goede zaak.

beeld
giphy / nbc / 30 rock

4. De macaroni wordt papperig.

Het kan me niet schelen waar het spul vandaan komt: wie het ook allemaal mixt en in de oven legt, macaroni en kaas worden altijd melig. Zelfs als het niet overdreven papperig is, zijn de pasta en de kaas droge AF. Hoe dan ook, dat maakt dat ik gewoon wil overgeven.

beeld
giphy

5. Het is een klap in het gezicht van goede kaas.

Probeer zelfs niet te beweren dat ik geen mac en kaas heb gehad met ‘echt goede kaas’. Omdat het godslastering is om wrongel van hoge kwaliteit te gebruiken in een gerecht dat zo crud is als dit. Bewaar de beste kazen voor afwisselend met slokjes wijn, gelaagdheid op een burger van graad A, of een topping werkelijk pastagerecht.

beeld
flickr creative commons / Emily Carlin

6. De boxed dingen zijn zo ongelooflijk verwerkt.

Conserveermiddelen, kunstmatige neonoranje kleuren, kaaskaasmix, veel te veel beter, kleine noedels. Moet ik nog meer zeggen?

beeld

flickr creative commons / mike mozart

7. Zelfs de zelfgemaakte versies zuigen.

Het maakt me niet uit of je denkt dat je moeder of schattige kleine oma de beste zelfgemaakte mac ter wereld maakt, het zijn toch gewoon ellebogen vol met zachte kazen en dat is alles. Niets kan dit gerecht naar een behoorlijk niveau brengen, zelfs geen geroosterde broodkruimels er bovenop.

8. Zelfs bacon kan het niet redden.

Bacon heeft letterlijk de kracht om alles en iedereen beter te maken. En toch kan het de Blaseé-smaak van mac en kaas niet verbeteren. En oh, wat zou ik willen dat hete saus het zou lukken.

beeld
giphy

9. Het verbleekt letterlijk in vergelijking met pizza.

Wat er smakelijker uitziet: droevige, zachtgele mac of heldere, roodgekleurde ‘za? Sorry spijt het jammer dat pillowy korst + pittige saus + gesmolten kaas = bae.

Bekijk dit bericht op Instagram

We piepen hoog, geen leugen, je weet dit #Delish #DamnThatsDelish

Een bericht gedeeld door Delish (@delish) op

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

97 − = 90