6 dingen die je moet weten voordat je nog een snoepgoed eet

1. Hun oorsprong is nog steeds een mysterie.

Suikersticks zijn al meer dan drie eeuwen populair, maar sommigen zeggen dat ze sterkere christelijke wortels hebben; ruzie maken over de witte kleur vertegenwoordigt Jezus ‘zuiverheid, het rood zijn bloed en de vorm een’ J ‘voor zijn naam. Dit is slechts een mythe, terwijl het meer algemene oorsprongsverhaal is dat snoeprietjes werden gemaakt en uitgedeeld aan kinderen tijdens de kerk om ze stil te houden tijdens de langer dan gebruikelijke kerst- en kerstdienst. De snoepjes kregen een bocht om op het riet van een herder te lijken, waardoor ze meer geschikt werden voor de omgeving.

beeld

2. Snoepstokken waren volledig wit.

In de late 19e eeuw beeldden kerstkaarten en advertenties snoeprietjes uit die gewoon wit waren. Rond de eeuwwisseling verschenen er rode strepen, schijnbaar uit het niets. De meesten zijn het erover eens dat, omdat ze net zo veel werden gebruikt voor decoratie als voor eten, het logisch is dat iemand zou denken een vleugje feestelijke kleur toe te voegen.

beeld

3. Ze zijn gemaakt met slechts drie ingrediënten.

Het recept is eenvoudig (suiker, glucosestroop, aroma) maar het proces is dat niet. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het zelf te maken, raden we aan om de behandeling van gesmolten suiker en glucosestroop over te laten aan de professionals.

4. ‘s Werelds grootste snoepgoed was 51 voet lang.

Chef-kok Alain Roby brak in 2012 het wereldrecord voor het grootste snoepgoed nadat hij een 51-voet lange traktatie in Genève uitvoerde.