5 eenvoudige manieren om het watergewicht zo snel mogelijk te verliezen – zonder jezelf te vervelen

Allereerst: ik wil je niet voorstellen om je koelkast in te bewaren met acht liter koolsoep, in een poging je skinny jeans te passen vanaf het moment dat je mono op school had. Als het gaat om vetverlies, is een gezond (en duurzaam) dieet essentieel. Maar dat blobby, opgeblazen gevoel dat toeslaat vlak voor je menstruatie of vlak nadat je een stel pizza bagels hebt gegeten voor het avondeten? Vaak is het gewoon een tijdelijk watergewicht – en als dit het enige is dat je verhindert om je favoriete jurk aan te trekken dit weekend zonder je Spanx dubbel te laten overlappen, is vrijwel iedereen aan boord om er vanaf te komen. Hier is hoe het veilig te doen:

1. Ten eerste, kalmeer

Weersta de drang om de hele nacht wakker te blijven en te schreeuwen in een stapel trekkoordbroek. Stress veroorzaakt overmatig cortisol, waardoor je lichaam water vasthoudt, legt Sean Garner, trainer bij uitAnatomie om 1220 in Miami, FL. “Beheer uw cortisolspiegel door voldoende hoeveelheden slaap- en stressverminderende activiteiten zoals yoga, meditatie en ademhaling.”

2. Curb Your Carbs

Terug weg van de pizza bagels (althans voor een korte tijd). Koolhydraten, die in je spieren en lever worden opgeslagen als glycogeen, hebben water nodig – veel ervan. “Voor elke gram opgeslagen koolhydraten, bewaart men vier waterequivalenten”, legt de geregistreerde diëtist uit Laura Cipullo, auteur van The Women’s Health Body Clock Dieet en oprichter van Laura Cipullo Whole Nutrition Services in New York, NY. Breek een tijdje met brood, pasta en suikerachtige snacks en je lichaam zal de glycogeenvoorraden opgebruiken voor energie – en ze nemen een hoop water mee wanneer ze gaan, zodat je snel kunt ontschudden.

3. Slash Your Salt Intake

Passeer het zout niet – te veel natrium zorgt ervoor dat je water vasthoudt, dus zorg ervoor dat je extra aandacht besteedt aan voedingsetiketten, zegt Garner. Bevroren etenswaren, gerookt en gezouten vlees en vis, soep in blik en wat saladedressing zijn vaak hoog natrium, net als veel restaurant en verwerkt voedsel. Laat je niet misleiden door glutenvrije en vetarme voedingsmiddelen, waarschuwt Garner – zelfs anders zouden gezond ogende opties kunnen worden gevuld met natrium.

4. Drink meer water

Minder water betekent minder watergewicht, toch? Nee, als je een opgeblazen gevoel wilt verminderen, moet je eigenlijk meer drinken. “Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar dit helpt je lichaam om overtollig natrium in je systeem weg te spoelen,” zegt Garner. “Als je niet genoeg water drinkt, houdt je lichaam vast aan het water dat je in je lichaam hebt, maar wanneer je je systeem met extra water laat overstromen, zal je lichaam zich ontdoen van het overschot in een poging homeostase te bereiken.” Terwijl je bezig bent, sla je happy hour over – alcohol zal je uitdrogen, waardoor je lichaam zelfs nog strakker vast blijft zitten aan elk watergewicht.

5. Blijf bij uw trainingsroutine

Sla de sportschool niet over – een training kan je zelfs aanmoedigen om tijdelijk wat water te laten vallen, zegt Cipullo. (Zorg er wel voor dat je nog steeds water drinkt terwijl je zweet.Het doel is niet om gevaarlijk uitgedroogd te raken.) Bovendien stimuleert het trainen je lichaam om water naar je spieren te verplaatsen, waardoor je er steviger uitziet, zegt Garner.

Volg Delish op Instagram.