5 Cruciale dingen die uw voedseldriverchauffeur wil weten

Als je ooit afhaalmaaltijden besteld hebt en het bij je hebt laten bezorgen, dan ken je de basis: heb contant geld gereed of betaal vooruit, beantwoord snel de deur en zorg ervoor dat je een fooi geeft. Maar er zijn een aantal geheimen over hoe het is aan de andere kant van de drempel waar je over moet weten. En we hebben ze, rechtstreeks van een anonieme bron die bij bedrijven voor de levering van levensmiddelen werkte en cruciale insiderinformatie aan Eater heeft onthuld. We hebben hun epische verhaal grondig uitgewerkt om de essentiële informatie te vinden die je moet weten over het bestellen van de bezorging. Hier is alles wat je chauffeur je niet vertelt:

1. Bestel nooit tijdens een sneeuwstorm.

Het klinkt misschien als gezond verstand, maar je zou geschokt zijn door het aantal mensen dat het doet. In ongunstige weersomstandigheden moeten restaurants soms onverwachts sluiten, wat betekent dat ze bestellingen moeten annuleren, het account van je bezorgapp moeten crediteren, of – het ergste van allemaal – wanhopig proberen je eten in de natte sneeuw, sneeuw, regen en hagel af te leveren.

2. Ja, er is een minimum tip.

Het afleveren van uw bestelling is meer werk dan u zich realiseert. Daarom moet u altijd fooi geven, ongeacht waar uw factuur naartoe gaat tenminste $ 5. En ja, dat is inclusief je $ 8-bestelling van knoedels en loempia’s. Maar ook, durf je niet slechts $ 5 te fooien op een rekening van $ 50. * oog aan de zijkant *

3. Soms gaat die tip niet direct naar de bestuurder.

Voordat apps zoals Seamless werden bevolen hun bezorgingsdrivers volledig te betalen, waren sommigen inbedrijfstellingskosten voor de totale kosten per bestelling, inclusief belasting en fooi. En als je niet met een service zoals Grub Hub bestelt, behandelt elk restaurant de tips anders – ze samenvoegen, een percentage nemen of – het slechtst van alles afromen van de top.

4. Wraak bij levering is reëel.

Als u niet fooi geeft maar herhaaldelijk op dezelfde plek bestelt, kunt u maar beter geloven dat de bestuurder het opmerkt. Ze kunnen zelfs opzettelijk meer tijd nodig hebben om u de goederen te brengen. Of betaal je extra bij de deur.

beeld

fluisteren

5. Er is een reden voor die bezorgkosten.

Als u op Seamless / Grubhub bent, kost het restaurant een vergoeding, daarom zullen sommigen u $ 1 of $ 2 in rekening brengen om online te bestellen. Het komt er eigenlijk op neer: de apps zijn ontworpen met de klant in gedachten, dus ze maken het de restaurants die eraan deelnemen niet gemakkelijk. Dus nee, je kunt deze waarde niet aftrekken van het tipbedrag.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

3 + 6 =