11 dingen die je nooit wist over celebrity chef-kok Eric Ripert

Eric Ripert is misschien wel de meest bekende chef die je niet kent. New Yorkers obsederen over zijn hotspot Le Bernardin in Manhattan, maar je hebt hem waarschijnlijk ook op tv gezien of rondhangen met zijn beroemde chef-vrienden. Hier is alles wat je hebt afgevraagd over de vriendschap van het paar en Ripert’s culinaire roem.

1. Hij is in Frankrijk geboren en heeft daar zijn kookkunsten ontwikkeld.

Ripert werd geboren in Antibes, Frankrijk (een klein vakantieoord aan de Franse Rivièra) in 1965. Zijn grootmoeder begon hem op jonge leeftijd te leren koken. Op 15-jarige leeftijd ging hij naar kookschool in Perpignan, een stad in Zuid-Frankrijk.

2. Ripert scoorde zijn eerste kookbeurt om 17 uur.

Nadat hij afstudeerde van de culinaire schooo verhuisde Ripert naar Parijs om te werken in een van de meest legendarische restaurants van de stad, La Tour D’Argent. Al snel nam hij een andere functie in bij Jamin, een ander beroemd restaurant met drie Michelen-sterren.

beeld

Getty Images

3. Hij diende in het leger.

Ripert werd geroepen om te dienen in het Franse leger tijdens zijn werk bij de driesterren Jamin met Michelin. Na het vervullen van zijn militaire dienst keerde Ripert terug naar Jamin onder Joel Robuchon om als chef poissonier te dienen.

4. De chef-kok kwam in 1989 naar Amerika.

Zijn eerste stop was D.C., waar hij werkte als soul-kok in het Watergate Hotel. Drie jaar later verhuisde Ripert naar New York City.

5. Ripert is het meest bekend om zijn werk in Le Bernardin in New York.

In 1991 werd hij tot kok van het restaurant herschapen en vier jaar later, in 1995, scoorde hij een nu beroemde viersterrenrecensie van de New York Times. De chef-kok was slechts 29 jaar oud – maar verlichting trof twee keer later tien jaar later: het papier gaf Ripert en zijn restaurant nog een 4-sterrenwaardering – de hoogst mogelijke score.

beeld

Getty Images

6. Hij is ongelooflijk succesvol.

Naast de viervoudige beoordelingen van de New York Times heeft Ripert de accolades ontvangen van de Michelin-gids, de Zagat-gids en de James Beard Foundation.

7. De chef is gastkeurmeester bij Bravo’s Top Chef.

Hij is al vele seizoenen een vaste waarde in de show.

beeld

Getty Images

8. Hij ontmoette zijn vrouw in een restaurant waar hij regelmatig was.

Ripert is getrouwd met Sandra Ripert (voorheen Nieves) en het echtpaar heeft één zoon, Adrien. Volgens People ontmoetten ze elkaar op ware food world-wijze toen Sandra gastvrouw was in een van de favoriete restaurants van Ripert. Tegenwoordig werkt Sandra als financieel medewerker bij J.P. Morgan. Het echtpaar trouwde op Bali in 1998.

9. Ripert en Anthony Bourdain waren beste vrienden.

Bourdain schreef gratis passages over de Franse chef-kok in zijn uitbraakboek Kitchen Confidential uit 2001: Adventures in the Culinary Underbelly. “Ik belde hem en zei: ‘Ik heb je boek gelezen en ik zou je graag willen leren kennen. Zou je komen lunchen? ‘ Dat was de eerste keer dat ik Anthony ontmoette, en sindsdien zijn we vrienden, “vertelde Ripert aan Hamptons Magazine.

10. Ripert verscheen vele malen in de tv-shows van Bourdain.

De eerste verschijning was op A Cook’s Tour in 2002. Het paar bezocht samen met een paar andere vrienden Napa Valley. Uiteindelijk lanceerde Bourdain zijn beroemdste show, No Reservations, en Ripert heeft veel cameo’s. In een aflevering bezocht Bourdain Ripert in Le Bernardin.

11. Ripert ontdekte Bourdain na de vermeende zelfmoord van de chef.

Op vrijdag 8 juni 2018 meldde CNN dat Bourdain niet reageerde in zijn hotelkamer in Frankrijk door Ripert.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

67 + = 70