11 dingen die je moet weten voordat je Wrigley’s kauwgom kauwt

1. Het begon allemaal in 1891.

Toen William Wrigley Jr. naar Chicago verhuisde, begon hij zeep en zuiveringszout te verkopen en besloot op een dag een gratis pak kauwgom in te leveren bij bestellingen van klanten..

2. Juicy Fruit is het originele label.

Slechts een paar maanden voordat Wrigley’s Spearmint werd geïntroduceerd in 1893, werd Juicy Fruit vrijgegeven. Tot op de dag van vandaag, meer dan 100 jaar later, blijft het het nummer één fruitmerk in de VS en de populairste keuze bij kinderen. Doublemint kwam pas in 1914 langs.

beeld

3. Doublemint is dubbel alles.

Toen het debuteerde, werd Doublemint geadverteerd als ‘dubbele waarde’, ‘dubbele sterkte pepermuntsmaak’ en ‘dubbel omwikkeld’ te zijn.

beeld

4. Wrigley heeft een nieuwe marketingtechniek uitgevonden.

Lang geleden, in 1915, maakte oprichter William Wrigley Jr. een moedige stap door iets totaal ongekends te doen voor die tijd: hij stuurde gratis monsters naar elk adres dat in de Amerikaanse telefoonboeken was vermeld. Het was de allereerste direct-marketingcampagne thuis.

5. Er zijn drie Wrigley-fabrieken in de VS..

Buiten Chicago zijn er productiefaciliteiten in Santa Cruz, CA die in 1954 werd geopend en Gainesville, GA die in 1971 werd geopend. Bovendien zijn er nog meer in het buitenland in Australië en Groot-Brittannië..

6. De eerste Doublemint Twins verscheen in 1960.

Joan en Jane Boyd waren het eerste paar dat Wrigley Double mint twins werd, met vier jaar lang in de hoofdrol in commercials. Sindsdien hebben verschillende andere tweeling – waaronder Tia en Tamera Mowry – een ster in de reclames van het merk.