11 dingen die je moet weten voordat je goed humeurijs eet

Als, zoals de meeste mensen, de ijsman een essentieel onderdeel was van je zomer opgroeien, dan heb je je gezicht waarschijnlijker gevuld met een Good Humor-reep – en vervolgens chocolade op je gezicht laten smelten. Dat komt omdat het merk bijna een eeuw oud is en nog steeds familie-favoriete traktaties voor zowel de lokale ijscowagen als de vriezergang in uw supermarkt heeft gemaakt. Maar er is zoveel meer aan het merk dan de originele met chocolade gecoate pop. Hier is alles wat u moet weten voordat u uw volgende doos met bars oppakt:

1. Het begon allemaal in 1920 in Youngstown, OH.

Nadat banketbakker Harry Burt een chocoladedeklaag heeft gemaakt die zich op ijs zou kunnen hechten en verharden, besloot hij deze zoete ontdekking met de massa’s te delen.

beeld

Flickr Creative Commons

2. Good Humor heeft ijs op een stok uitgevonden.

Het bedrijf is gecrediteerd als de eerste om ijsjes te maken nadat de zoon van Burt stelde voor het invriezen van het met chocolade bedekte ijs met stokjes erin om een ​​handvat te maken, waardoor de traktatie veel minder rommelig is om te eten.

beeld

Goede humor

3. Het bedrijf gebruikte roomijs om gebruik te maken van een octrooi.

Na drie jaar te hebben gewacht op een octrooi op zijn creatie, ging Burt in 1923 rechtstreeks naar Washington D.C. met een emmer van vijf liter ijs. Hij gaf de patentambtenaren zijn Good Humor-repen om te bemonsteren en voila-zijn patent werd verleend.

4. Er waren maar 12 Good Humor-trucks om te starten.

De straatvrachtwagens waren uitgerust met vriezers en bellen, die afkomstig waren van de bobslee van zijn zoon. Daarna werden de staven ook verkocht uit driewielers en duwkarren.

beeld

5. Er zit een verhaal achter de naam.

De naam Good Humor kwam voort uit de overtuiging dat iemands ‘humor’ of temperament gerelateerd was aan de humor van het gehemelte (a.k.a. je smaakzin).

6. Jack Carson speelde in een film over The Good Humor Man.

De film debuteerde in 1950 en volgt een man, Biff Jones, terwijl hij jonglindt met een baan waar hij van houdt en een beetje moeite die hij tegenkomt wanneer een bende achterna loopt bij platina blonde Bonnie Conroy terwijl Jones zijn route leurt. Kijk hoe drama zich ontvouwt in deze vrij schattige vintage film: