Vakantie Apple Custard Pie

beeld

Illustratie door Michael Toland

Recept met dank aan Brass Sisters

HOLIDAY APPLE CUSTARD PIE

MAAKT 12 PLAKKEN

1 ongebakken 9-inch taartvorm

4 middelgrote appels, geschild, geboord en in dunne wiggen gesneden (genoeg voor twee lagen)

1 kopsuiker

1 theelepel kaneel

1/2 theelepel zout

1 kop zware slagroom

2 eieren

1 theelepel vanille

2 eetlepels boter, snijd in kleine dobbelstenen

1 Plaats het ovenrek in de middelste stand. Verwarm de oven voor op 450 ° F. Smeer een 9-inch ovenbestendige glazen taartplaat in met plantaardige spray.

2 Schik ongeveer de helft van de appelschijfjes op de bodem van de pasteikorst in een overlappend patroon. Zeef suiker, kaneel en zout samen. Strooi de helft van de kaneelsuiker over appels.

3 Giet zware room in een glazen maatbeker van 2 kopjes. Voeg eieren en vanille toe en klop met een vork of een kleine garde om te combineren. Giet de helft van het eimengsel over de taart heen. Leg de resterende appels in de taart en strooi er de resterende kaneelsuiker over. Giet het overgebleven roommengsel over de bovenkant van de taart. Stip met boter.

4 Bak 10 minuten, verlaag de oventemperatuur tot 350 ° F en bak nog 45 minuten, of tot het bubbels snel vult en de korstranden mooi bruin zijn. Controleer de taart tijdens het bakken; als de korst te snel bruint, dek dan losjes af met folie. Koele taart op het rek minstens 2 uur voor het serveren. Deze taart wordt het beste geserveerd op de dag dat hij wordt gebakken. Bewaar afgedekt met papieren handdoeken en plasticfolie in de koelkast.

DEVON MAAKT DE APPELSTOEL

Geen topkorst hoeven maken, maakt een taartrecept altijd aantrekkelijker voor mij. En dit recept, met behulp van een bevroren taartschaal, is echt heel gemakkelijk. De resultaten zijn geavanceerd genoeg dat er geen excuses aan de tafel nodig zijn.

De appels doorsnijden is het meest gecompliceerde deel. Ik vind het leuk om ze te kwarten, elk kwartje te schillen en te kerven en dan in vieren te snijden. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om ze mooi in de taartschaal te schikken. Blijf de extra plakjes erin steken waar je ruimte ziet om ze allemaal te gebruiken – je wilt echt dat dit over de vrucht gaat.

Kies scherpe appels: goede harde Macouns, McIntosh of zelfs Granny Smiths als er niets anders beschikbaar is. Ik kon mezelf er niet toe brengen om alle suiker toe te voegen. De helft leek goed voor mij en de taart was heel zoet. Het recept zegt 12 plakjes, maar ik kreeg 8 mooi gevormde plakjes – 6 bij het avondeten en 2 die heerlijk koud waren voor het ontbijt.