[UPDATED] Tot ce trebuie să știți despre toate viitoarele restricții de paie din plastic

Paiele din plastic au fost un subiect important de discuție în ultima vreme. Nu este o surpriză faptul că nu sunt minunați pentru mediul înconjurător, dar dacă treceți la capacele de plastic (à la Starbucks) vă face să vă zgâriați capul, iată ce trebuie să știți.

Datorită mărimii lor, paiele de plastic pot să alunece literalmente prin crăpături atunci când trec prin procesul de reciclare. Ei ajung adesea în ocean, unde pot face daune creaturilor marine care le greșesc pentru mâncare. Iar când nu sunt reciclate, se termină în depozitele de deșeuri. Capacele din plastic, în timp ce nu ideal, sunt mult mai ușor de reciclat.

CUMPARĂ ACUM Din oțel inoxidabil paie, $ 10, amazon.com

Chiar dacă nu sunteți un consumator de paie mare, problema este, fără îndoială, enormă – conform unei estimări a Serviciului Parcului Național, americanii folosesc milioane de paie în fiecare zi. Pe măsură ce se acordă mai multă atenție problemei, datorită campaniilor de celebritate și videoclipurilor groaznice, cum ar fi cea a unei broaște țestoase marine cu paie strânsă în nas, companiile și orașele au făcut pași pentru a reduce cantitatea de paie utilizată în fiecare zi. Iată câțiva dintre cei mai mari jucători de până acum.

UPDATE: 11 septembrie 2018, ora 18:30.

liniile aeriene Unite

Începând cu începutul lunii noiembrie, United Airlines va înlocui agitatoarele din plastic (adesea folosite ca paie sau pietre) înmânate pe zboruri cu o versiune bambus mai ecologică. Compania aeriană se așteaptă ca eliminarea agitatoarelor din plastic să fie primul pas spre o inițiativă mai mare de sustenabilitate.


UPDATE: 26 iulie 2018, ora 12:00.

Disney

Pe 26 iulie, Disney a anunțat planurile de a “elimina paie de plastic de unică folosință și agitatoare din plastic la toate locațiile deținute și operate în întreaga lume până la jumătatea anului 2019”. Potrivit anunțului companiei, schimbarea va reduce pe mai mult de 175 milioane de paie și 13 milioane de agitatoare anual. Panourile de fontă vor fi eliminate în proprietăți, iar mai puține pungi de plastic vor fi disponibile în parcuri, stațiuni și pe navele Disney Cruise Line.

Vezi acest mesaj pe Instagram

Știri de ultimă oră! #Disney se angajează să scape de paie de unică folosință, tăind pungile de cumpărături din plastic și folosind facilități reîncărcabile în camerele hotelului până în 2019! Citiți mai multe la link-ul din bio! #disneyworld #disneyland

Un articol postat de Disney Food Blog (@disneyfoodblog)

ORIGINAL POST: 12 iulie 2018 la 5:57 p.m.

Aramark

Corporația care supraveghează programele de mese în școli, spitale, birouri și locuri sportive din 19 țări reduc paiele din plastic de unică folosință până în 2022. Începând cu luna septembrie, Aramark va începe să elimine agitatoarele și paietele din plastic și să treacă la paie ecologică . De asemenea, lucrează pentru a reduce consumul de pungi de plastic și pentru a extinde opțiunile de sticlă de apă reutilizabile și cana de cafea.

Starbucks

La începutul lunii iulie, Starbucks a anunțat o mișcare pentru a scăpa de paiele din plastic la nivel global până în 2020. Starbucks va trece la paie compostabilă pentru a fi oferită clienților la cerere și atunci când comandă un Frappuccino și pune capacele “sippy cup” pe băuturi regulate. Lanțurile de cafea mai mici, cum ar fi Intelligentsia și Joe Coffee, au anunțat o trecere la paie compostabilă sau interdicție totală.

McDonalds

În timp ce magazinele McDonald’s din U.K. iau deja măsuri pentru reducerea paietelor din plastic, McDonald’s Corporation a stabilit obiectivul de a transfera până în 2025 100% din ambalajele clienților (cupe, paie, cutii etc.) către surse regenerabile sau reciclate.

Vezi acest mesaj pe Instagram

Unul în fiecare zi din viața ta ….. dacă ai trăit 75 de 27375 paie pe care ai lăsat-o ca amprentă pe această planetă. #plasticistherealkiller #strawssuck #stopsucking #savetheocean

Un post partajat de conservarea Love4Sharks (@ love4sharks)

linii aeriene americane

Chiar dacă paietele nu sunt date în mod obișnuit la bord, acele mici agitatoare din plastic sunt adesea furnizate. Începând cu această lună, American Airlines va elimina paiele de la saloanele sale și va servi băuturi cu paie biodegradabilă, ecologică și lemne de lemn. În noiembrie, bastoanele care se amestecă în timpul zborului vor trece la o alternativă de bambus. Alaska Airlines a făcut de asemenea comutatorul în această lună.

Royal Caribbean

Linia de croazieră a anunțat, în iunie, că toate cele 50 de nave din întreaga sa flotă vor fi libere de paie de plastic până la sfârșitul anului 2018. Compania deține Royal Caribbean International, Cruise Celebrity, Croaziere Club Azamara, Croaziere TUI și Pullmantur Cruceros. În ultimul an, au lucrat în cadrul unei politici “numai prin cerere” atunci când vine vorba de paie de plastic.

Bacardi

Bacardi, care a lansat o campanie #NoStraws în 2016, a anunțat în această lună că își intensifică efortul de a reduce utilizarea de paie. Marca va elimina paie de plastic de unică folosință de la evenimente de marcă, activări muzicale și Bacardi Rum Truck și va folosi cupe biodegradabile de hârtie la toate evenimentele din Marea Britanie.

Deplin Frame Shot Of Colorful Drinking Straws

Getty ImagesFernando Trabanco Fotografia

Concepte Fox Restaurant

În iunie, restauratorul Sam Fox a interzis paiele din plastic în toate cele 50 de restaurante pe care le desfășoară în întreaga țară. În locuri precum Zinburger și The Greene House, paiele ecologice vor fi oferite celor care au nevoie de ele din motive de sănătate, dar numai la cerere.

Seattle

La începutul lunii, Seattle a devenit primul oraș din Statele Unite pentru a interzice vânzătorilor să furnizeze clienților cu ustensile sau paiete din plastic, cu excepția cazului în care sunt fabricate din hârtie compostabilă sau plastic compostabil.

Vancouver

În cadrul strategiei Zero Waste 2040 a orașului canadian, paietele din plastic și recipientele și paharele de scoatere a spumelor vor fi interzise începând cu 1 iunie 2019.

Mai multe orașe și state

În timp ce restaurantele sunt libere să ia decizii în mod individual, orașele și statele vor dura mai mult timp pentru a pune în aplicare acțiunile. Orase precum Miami Beach și Fort Myers din Florida și Malibu și Berkeley din California au interzis deja paiele din plastic, iar în New York a fost introdus un proiect de lege în mai pentru a interzice paiele. Statul California are în vedere și adoptarea unei politici de paie-pe-cerere.

Pe măsură ce problema ia o atenție deosebită, sunt mai multe probabilități de urmat. Între timp, puteți să vă ajutați la nivel personal prin faptul că nu cumpărați paie la magazin alimentar, cumpărați paie reutilizabile și nu cereți paie la restaurante.


imagine
Alexandra Folino

COMANDĂ ÎN AVANS ACUM Delish Cookbook, 30 de dolari, indiebound.org

Добавить комментарий

*

− 2 = 8