Un focar de salmonella în 26 de state a fost legat de carnea brută din Turcia

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au anunțat recent că un focar de Salmonella legat de carnea de curcan brut a infectat 90 de persoane din 26 de state de la sfârșitul lunii noiembrie. Până în prezent, 40 dintre cazurile raportate au fost spitalizate.

Focarul nu a fost urmărit la o anumită marcă sau produs, dar tulpina a fost identificată în eșantioane din produse de curcan crude (curcan de masă, bucăți de curcan și integral de curcan), alimente crude de curcan pentru animale de companie și curcani vii. Potrivit CDC, cei bolnavi au raportat consumul de diferite tipuri și mărci de produse de curcan achiziționate din mai multe locații.

Stările afectate până acum includ Alaska, California, Colorado, Florida, Georgia, Hawaii, Iowa, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, Carolina de Nord, Ohio, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, Dakota de Sud, Tennessee, Texas, Virginia și Wisconsin. Cele mai multe cazuri au fost în Minnesota, cu 13 cazuri raportate.

Pe CDC, majoritatea persoanelor infectate Salmonella dezvoltă diaree, febră și crampe la stomac după ce au fost expuse la bacterii, în interval de 12 până la 72 de ore. Boala durează de obicei 4-7 zile.

CDC nu îi sfătuiește pe oameni să renunțe la consumul de carne de curcan sau pe comercianții cu amănuntul să nu mai vândă produse de curcan. Mai degrabă, au sugestii privind modalitățile de a preveni infecția cu Salmonella din curcanul brut. Iată ce sfătuiește CDC:

Spala-ti mainile.

Spălarea mâinilor înainte și după prepararea sau consumarea alimentelor, după contactul cu animalele și după utilizarea toaletei sau schimbarea scutecelor va ajuta la prevenirea răspândirii Salmonella de la o persoană la alta.

Gatiti curcanul brut pentru a ucide germenii nocivi.

Curcul curcan trebuie întotdeauna să fie gătit la o temperatură internă de 165 de grade, iar resturile trebuie reîncălzite la 165. Pentru a verifica, utilizați un termometru alimentar și puneți-l în cea mai groasă parte a alimentelor.

Nu spălați păsările de curte înainte de gătire.

Germenii din păsările de curte crude se pot răspândi în alte zone și alimente.

Spălați-vă mâinile, contoarele, tăblițele și ustensilele după atingerea curcanului brut.

Utilizați o placă de tăiere separată pentru carnea brută, dacă este posibil.

Nu hrăniți animalele de companie cu alimente crude.

Germenii pot face animalele de companie bolnavi, și, de asemenea, familia ta prin manipularea de alimente crude.

imagine
Con Poulos

COMANDĂ ÎN AVANS ACUM Delish Cookbook, barnesandnoble.com

Добавить комментарий

*

+ 39 = 49