Un chicotit Taco ma făcut moartea morții

Când am văzut prima dată sângele, adevărul este că am crezut că am cancer. Nu poți să nu-ți ajuți mintea să meargă în cel mai întunecat loc – scenariul celui mai rău caz – când ești în vârsta de cincizeci de ani, ești dublat peste durerile dureroase și nu apare decât sânge când te duci la baie . Tocmai am început să scutur.

Sora mea este o asistentă medicală, așa că am încercat să o sun, pentru a-și da părerea, dar a fost după ora 9 noaptea și ea nu a răspuns. Am scris-o în schimb. Locuiesc singur și aveam nevoie să vorbesc cu cineva, așa că am încercat să-i sun pe spitalul meu local pentru a afla ce ar trebui să fac. Eram bolnavă din momentul în care am ieșit din duș în acea dimineață – mergeam în baie de aproape 40 de ori pe parcursul zilei – dar nu a fost până în seara în care am început sângerarea ca acea.

Personalul spitalului nu mi-a putut spune ce să fac; aceasta a fost o decizie pe care trebuia să o fac eu, au explicat ei. M-am simtit atat de slab incat am decis sa ma duc la culcare.

M-am trezit la apelurile pierdute și la mesajele frenetice de la sora mea. “Nu este nimic bun despre o toaletă plină de sânge”, mi-a spus ea. “Dacă se întâmplă din nou, sau dacă aveți scaun tarry, trebuie să mergeți la spital.” În afară de a fi o asistentă medicală, ea are grijă de nepoata mea, care are convulsii tot timpul, așa că știe să rămână calmă în tot felul de situații. Acum, însă, a sunat speriată.

Aș fi fost un ventilator de lungă durată.

Toată lumea știa că era Chipotle mele loc. Ca un vegetarian care nu face mâncare fast-food (nici măcar nu mănânc cartofi prăjiți) și este absolut anti-OMG, lanțul rapid-casual a fost unul dintre locurile mele preferate de a mânca o masă sănătos caldă și sănătosă.

M-aș duce în oricare din cele două magazine din apropierea mea, în San Jose, CA, cam de trei până la patru ori pe săptămână. Ordinul meu a fost întotdeauna același: un taco cu fasole sofritas-chipotle, mărunțită cu fasole tofu-negru, legume, salată verde, puțin brânză și câteva sosuri fierbinți.

Am făcut acea comandă la Chipotle la Camden Avenue, duminică, 25 octombrie, în jurul orei 16:00. M-am simțit bine în acea noapte și chiar luni dimineața când m-am trezit prima oară. Dar dintr-o dată, în timp ce îmi uscară părul, o durere atât de intensă în stomac mi-am dublat, căzând la pământ. Mă simțeam ca o grămadă de oameni cu cizme ascuțite, cu vârfuri, mă lovindu-mă, mereu și repede.

Durerea violentă a devenit curând diaree violentă și mi-am pierdut controlul asupra corpului. Durerea a fost atât de copleșitoare încât tocmai am început să țip. E jenant să recunoști, dar eu țipau la vârful plămânilor.

În acel moment, bănuiam că a fost o otrăvire alimentară. Ce altceva se întâmplă brusc? Aveam otrăvire cu alimente o dată înainte, după ce mănânam roșii de creveți în Maui și am petrecut două zile în pat. A fost mult, mult mai rău.

În ziua în care am început, am început să se usuce și să arunc în sus. Gura mea a avut gust de salată, ceea ce ma făcut să cred că a fost contaminantul, chiar dacă nu a fost determinat oficial. Am decis să sun la Chipotle la care m-am mâncat și am întrebat dacă au fost cunoscute focare sau probleme. Au spus absolut nu, și am întrebat-o pe femeia cu care am vorbit dacă cineva mă poate suna înapoi. N-am auzit nimic în noaptea aceea.

Singura persoană pe care am auzit-o a fost sora mea în dimineața zilei de marți, cerându-mă să urmăresc îndeaproape simptomele mele. Și în acea seară stăteam în camera de așteptare a spitalului cu o pungă de noapte. Tot ce m-am putut gândi era acel taco pe care l-am mâncat două zile mai devreme.

Am fost sângerând intern.

Am fost atât de afară că nici nu mi-am dat seama că asistenta mi-a luat sângele.

“Am primit deja cinci flacoane”, mi-a spus ea. “Arăți atât de palid ca o fantomă – o fantomă atrăgătoare, dar una palidă”.

Doctorul a vrut să facă o scanare CAT imediat, dar am vrut mereu să evit expunerea la radiații dacă nu este o urgență absolută.

“Acest este o urgență “, mi-a spus medicul.

Sângeți intern, a explicat asistenta medicală, descriind-o ca o infecție bacteriană care a suferit prin sistemul meu. În esență, a creat răni deschise în intestinele mele, ceea ce a provocat sângerarea. Aveam nevoie să-l iau pe Cipro, un antibiotic, pentru a te ajuta să scap de el și să mănânc pentru o vreme doar alimente moi, să-mi dau corpului șansa de a se vindeca.

M-am dus acasă convins că puteam să trec prin asta. Sunt dur; Mă descurc. N-am avut idee la ce mă ocupam. Mananca orice, chiar si supa, a adus dureri de stomac agresive. A fost ca și cum ați încerca să înghițiți unghiile.

Eu nu sunt doar bolnavă – Sunt Livid.

Prin Ziua Recunoștinței, m-am simțit încă îngrozitor și oamenii mi-au spus că am pierdut atât de multă greutate încât hainele mele au căzut de pe mine. Aici a fost, o lună mai târziu, și sistemul meu digestiv a fost încă complet deranjat. A fost dincolo de frustrat.

Între timp am sunat din nou pe Chipotle și i-am trimis prin e-mail. De asemenea, i-am sunat pe 2 noiembrie Departamentului de Sănătate din Santa Clara și i-am cerut să privească locul pe care l-au făcut a doua zi. Inspectorii au descoperit că tofu și orezul alb nu au fost ținute la temperaturi corespunzătoare – orezul era la 118 grade F și tofu-ul a înregistrat la 128 de grade F, când ambele ar fi la sau peste 135 de grade F. Ambele au fost aruncate imediat iar problema a fost marcată ca fiind corectată în acea zi în Raportul de inspecție oficial pe care l-am primit.

[Nota Editorului: Departamentul de Sanatate din Santa Clara a inspectat magazinul din nou pe 20 ianuarie si a constatat ca orezul iar carnitasele care erau servite în acea locație au fost încălzite. Aceste probleme au fost abordate și corectate în ziua inspecției, conform datelor de la Santa Clara County Department of Health Records. Magazinul a primit în cele din urmă o placă verde, cea mai mare dintre cele trei “Cât de sigură este să mănânci aici?” niveluri. Nu au fost oficial legate de locația E. coli sau alte boli provocate de alimente.]

Mai târziu, în acea zi, defileau Yahoo și am văzut vestea despre focarele de E. coli de la Chipotle, unde închise magazinele. În acest moment, nu sunt doar bolnav – sunt livid, pentru că nimeni din Chipotle nu sa întors la mine.

A doua zi, am primit un e-mail generic de la echipa de asistență pentru clienți a lanțului:

“Vă mulțumim că ne-ați informat despre acest incident. Pentru a înțelege mai bine ce sa întâmplat, un membru al echipei noastre vă va suna la [numărul de telefon pe care l-am furnizat în e-mailul inițial]”.

M-au sunat – au întrebat despre detaliile mâncării și simptomelor mele. Și de atunci, am fost în legătură cu managerul regional al Chipotle pentru zona mea, precum și cu oamenii din echipele lor de asigurări și juriști, dar nu am mai auzit nimic altceva decât “Îmi pare rău” de peste și peste . Vroiam să acționeze și nu pot să cred că dacă ar fi acționat mai repede pe plângerile de acest gen, ar fi împiedicat mai mulți oameni să se îmbolnăvească.

În cea mai mare parte, durerea este destul de intermitentă. Sâmbăta trecută, durerea stomacală intensă a ieșit din nicăieri, trezindu-mă în mijlocul nopții. Dar au trecut două luni și încă încerc să mă recuperez. Nu sunt sigur când se va termina.

Știu însă că nu mă voi întoarce la Chipotle. Nu sunt un masochist.

imagine

imagine

“Chipotle’s Hot Mess: Cum iubitul lanț lasă America jos”

Compania își închide porțile astăzi – dar să fim sinceri: ne-a închis luni de zile. Iată o privire asupra pierderii intestinale.


imagine

“Lucrul la Chipotle este atât de diferit acum”

Un angajat din Texas distruge exact cât de diferit în mod dramatic munca lui (și burrito dvs.) a devenit de la izbucnirea focarelor. Citiți mai multe aici.

Urmăriți Delish pe Instagram.