Motivul surprinzător Apa ta aromatizată nu ar putea fi bună pentru tine

• Apa cu aromă de apă potabilă poate face dinții mai sensibili la cavități, spun dentiștii.

• Bulele și aroma fac băuturile mai acizi, ceea ce poate eroda smalțul dinților.

• Băuturile spumoase sunt mai puțin acide decât sucurile, deci sunteți în regulă atâta timp cât le bei cu moderatie.

S-ar putea să fiți jurat de dependența de Coca-Cola și de Diet Coke pentru binele sănătății tale. Dar, dacă ați schimbat vâsla de a alege la arome aromate, cum ar fi La Croix, este posibil să nu luați o astfel de decizie de sănătate atât de mare, fie.

Rețeaua de alimentație a vorbit cu dr. Edmond R. Hewlett, purtător de cuvânt al Asociației Dentare Americane, și a spus că consumul unei tone de apă aromatizată ar putea eroda smalțul dinților. Deși nu există încă o tona de cercetare despre efectele apelor aromatizate, băuturile ca acestea sunt acide, la fel ca sodas. Deci, aromele adăugate sunt acizi, iar băuturile acide pot provoca erodarea smalțului dinților. Atunci când smaltul tău se erodează, asta face dinții mai sensibili la temperatură și chiar mai susceptibili la cavități Washington Post notițe.

In conformitate cu Astăzi arata, apa carbogazoasa, chiar daca nu este aromata, este de asemenea acida deoarece gura ta transforma bulele de dioxid de carbon in acid carbonic. Și dacă adăugați lămâie sau tei la apa strălucitoare, asta o face și mai acidă. Dar atât apele spumante, cât și cele aromatizate nu sunt la fel de acizi ca sucurile, deci ești sigur să bei puțin din lucruri, atâta timp cât e moderat.

Dr. Hewlett a sfătuit să minimizeze timpul în care apa aromată atinge dinții. Asta inseamna ca este mai sigur sa chugati decat sa bei incet in timpul zilei, sa stati la lucruri in timpul meselor si nu fara mancare si nu tineti apa in gura inainte de a inghiti. Și, bineînțeles, asigurați-vă că beți apă regulată, fără aromă, pe parcursul zilei, în fiecare zi, pentru a rămâne hidratată.

“Pentru o persoană sănătoasă, sănătoasă, băuturi carbogazoase, fără zahăr nu vor fi un factor principal care cauzează cavitatea”, a declarat Andrew Swiatowicz, medic dentist Delaware Atlanticul. “Dacă sunteți îngrijorat, puteți să diluați întotdeauna apa cu apă gazoasă cu apă obișnuită sau chiar să vă răzbunăți cu apa obișnuită după aceea”.

Urmăriți Delish pe Instagram.