De ce nu trebuie să comandați niciodată Sushi de orez

Orezul brun a fost mult timp laudat ca o alternativă mai sănătoasă la orezul alb. Dar nu este niciodată la fel de gustoasă – mai ales când vine vorba de sushi. Și acum avem în cele din urmă dovada științifică de a susține gusturile noastre.

Potrivit bucătarilor cu stea Michelin, făcând un rulou de sushi ideal înseamnă echilibrarea gustului și texturii fiecărui ingredient implicat, de la orez și pește până la legume și sosuri. NPR raportează că există două motive chimice care explică de ce rulourile de sushi de orez brun sunt subtipuri atât în ​​categoriile de gust, cât și în textura.

Pentru că conține cantități mari de fibre și alți nutrienți, orezul brun are un gust prea pământesc și se sfârșește prin înrădăcinarea aromelor delicate, nuanțate de pești de calitate sushi, cum ar fi tonul și somonul.

În ceea ce privește textura, orezul brun este mai mic decât amidonul de amilopectină decât orezul cu granulație mai mică, ceea ce înseamnă că rămâne mult mai ferm chiar după ce este fiert. Acest lucru nu este în mod evident de dorit.

“Orezul cu coaja bruna si cu bobul lung este un dezastru pentru sushi”, a declarat pentru NPR Ole Mouritsen, biofizician la Universitatea din Danemarca de Sud. “Dacă utilizați orez brun, peștele este plecat, iar orezul brun este încă mestecat, mestecați, mestecați”.

imagine

Între timp, mulți americani continuă să comande rulouri de orez brun ca opțiune de dietă mai inteligentă. Cu toate acestea, alții susțin că singura umplere care se poate ridica la cereale puternice este cremă-prăjită creveți dulce în mayo picant, distrugând astfel orice beneficii pentru sănătate. Alegerea este a ta, deși este greu să treci o scuză pentru a merge all-in pe orez alb – cel puțin în acest caz.

Urmați Delish pe Instagram.