Dacă ați cumpărat la Safeway, contul dvs. bancar ar putea fi în pericol

Dacă faceți cumpărături la Safeway, ar trebui să vă dublați și să verificați triple declarația dvs. bancar imediat. În ultimele zile, lanțul de supermarket-uri megawatt a fost o țintă majoră a atacurilor de cartografiere care au pus aproape toate magazinele sale în două state în situație de risc.

Potrivit Krebs privind securitatea, instituțiile financiare investighează o serie de terminale de carduri de credit compromise la avanposturile Safeway din California și Colorado. Pentru referință, un skimmer de card de credit este un dispozitiv folosit pentru a înregistra date despre carduri și numere PIN care sunt încorporate direct în mașina de procesare a cardurilor. Compania nu a anunțat încă locațiile care, în special, au fost afectate de încălcarea securității, cu toate acestea rapoartele precoce indică faptul că au fost vizate numai anumite benzi de check-out.

Anumite conturi bancare ale clienților au fost complet scurse. Și se pare că nu au cumpărat doar la Safeway. Un purtător de cuvânt al lanțului alimentar, Brian Dowling, a declarat pentru Krebs că “acest lucru nu este unic pentru compania noastră și înțelegem că alți comercianți cu amănuntul ar fi putut fi afectați în mod semnificativ”. Până în prezent, nu se știe care dintre comercianții cu amănuntul s-ar putea să fi devenit, de asemenea, victime ale mașinilor de curățare a cardurilor.

Acestea fiind spuse, Krebs face un punct bun despre planul de atac al autorului. Pentru a obține date despre carduri și coduri PIN, scanerele ar avea nevoie de acces fizic direct la mașinile de procesare a cardurilor, spunând că “incidentele care implică benzi de control în locurile de vânzare cu amănuntul implică în general pe cineva în interiorul magazinului afectat”.

Din păcate, așa cum subliniază Gizmodo, există doar câteva precauții de bază pe care le puteți lua în aceste situații. În primul rând, plătiți cu credit atunci când puteți, evitați terminalele cu aspect suspect și urmăriți-vă contul. Dacă observați o activitate neautorizată, anunțați imediat banca.

Urmați Delish pe Instagram.

Добавить комментарий

*

+ 25 = 27