Ai spus “Sherbet” greșit tot acest timp, și iată de ce

Dacă vă uitați atent la secțiunea de congelare, veți găsi arome de sherbet de la Baskin-Robbins și Edy’s. Același lucru se întâmplă și cu Baskin-Robbins și cu Dairy Queen, acasă cu serbet de curcubeu și sherbet portocaliu. Dar dacă comandați desertul fructat la un magazin, există o șansă destul de bună să pronunți aroma “sherbert”, nu? Sherbet, fără cel de-al doilea “r”, pare pur și simplu greșit.

În ciuda faptului că știu că există doar un singur cuvânt în cuvânt, și văzând cum a scris acest lucru pe recipientele pentru înghețată, am ajuns să acceptăm “sherbert” ca pronunție corectă. Este chiar enumerat ca o alternativă în unele dicționare engleză. Ciudat, nu? Revista Smithsonian a aruncat o privire asupra modului în care a apărut această greșită transmisie, și se dovedește că aceasta are în mare parte legătură cu modul în care credem că cuvântul ar trebui să sune.

Istoricul limbii engleze și profesorul provocate de Indiana University-Bloomington, Michael Adams, cred că are de-a face cu tendința oamenilor de a asimila sunetele, așa cum ne așteptăm să le auzim.

“Cred că mulți vorbitori de engleză sunt ca mine”, a declarat Adams revistei. “Când citesc cu voce tare pe copiii mei, repet, uneori, în mod inconștient, sunete în silabe sau cuvinte care seamănă foarte mult unul cu celălalt și apoi recitesc fraza: Sherbet cere să fie pronunțat Herbert pe acest principiu.

Deci, ne place când lucrurile rimează. Are sens. Cealaltă posibilă explicație este că totul se întoarce la o piesă din 1939 numită “Shoot The Sherbet To Me Herbert”. În timp ce desertul este scris corect în titlu, este cântat, astfel încât sherbetul se rimează cu Herbert. Cântecul a fost un hit și, aparent, auzind “sherbert” mereu.

Добавить комментарий

*

79 + = 83