5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a bea Rum

1

Este făcut din trestia de zahăr.

imagine

Lena Abraham

Trestia de zahăr (care este un tip de iarbă) crește cel mai bine în climatul cald, tropical, cum ar fi America de Sud și Caraibe. Odată ce sucul de trestie de zahăr este extras, acesta poate fi transformat în melasă sau păstrat în forma sa de suc brut. Pe cont propriu, are un gust dulce, ierbos, care vă oferă o grămadă mare de zahăr. Amestecat cu drojdie și apă, începe procesul de fermentație. Imaginea de mai sus este de la Ron Barceló, o companie de rom din Republica Dominicană care folosește suc de trestie de zahăr proaspăt cultivat chiar lângă distilerie. Asta-i chestii premium, oameni!

2

Are ceva în comun cu whisky.

imagine

Getty

Butoaiele! După procesul de fermentare, romul este distilat pentru a îndepărta congenerii. Acestea sunt lucrurile rele pe care nu le doriți în cocktail-ul dvs. (Congeneri = mahmureala proasta, orbire si alte lucruri inexplicabil de groaznice). Dupa aceea, alcoolul este adesea imbatranit in butoaie americane de whisky. De ce? Când faceți bourbon, legea prevede că puteți folosi numai butoaie de stejar noi pentru a îmbătrâni alcoolul. Aceste butoaie de stejar sunt apoi transferate catre firmele de rom, unde traiesc o viata fericita imbatranind lucrurile bune.

3

Există o mulțime de foc implicat.

imagine

Lena Abraham

Un rom bun are un spectru larg de arome, de la caramel și vanilie la fum și pământ. Cum fac producatorii de rum aceasta complexitate? Foc, oameni, FIRE! Mașinile care sunt în mod esențial uriașe de aruncătoare de flacără îngrămădesc interiorul butoaiele de stejar, dând o aromă toastă pe romul în vârstă. Deci, acele note de s’mores pe care le detectezi – nu ești departe.

4

Alb Rum și Rum Rum Dark sunt mai asemănătoare decât credeți.

imagine

Getty

După ce romul a îmbătrânit la gustul distileriei, o parte din romul în vârstă este filtrat prin cărbune pentru a îndepărta o parte din culoare și un pic de aromă de stejar. Acesta este ceea ce numim romul alb, romul preferat pentru băuturi amestecate. Romul negru, omologul său, menține mai mult din aroma cărbunelui și funcționează cel mai bine cu un pahar de gheață.

5

Puteți efectua o verificare de calitate proprie.

imagine

Getty

Folosind simțurile tale, e ușor să-ți spui dacă ai un rom frumos sau un dud. Se toarnă într-un pahar curat și se examinează culoarea și claritatea. Buchetele albe vor fi clare, în timp ce rumenii întunecați vor avea o nuanță de chihlimbar. Dacă este tulbure, nu e bine.

Apoi, dați-i un gust. Spre deosebire de vin, aerul este dușmanul tău când vine vorba de rom. Luați o gură mică, apoi învârtiți-o în gură. (Da, swoosh-ul este un termen tehnic.) Este alcoolul primul lucru pe care îl gustați? Această arsură puternică indică adesea o sticlă mai ieftină. Romul de calitate vă va oferi imediat complexitate: dulce, fum și super neted. Tipul de rom pe care doriți să-l sorbiți încet. Celelalte lucruri? Salvează-l pentru mojitos.