4.500 de lire de Nugget de pui Perdue reamintiți din cauza pieselor din plastic găsite în interior

Asta e sunetul unui milion de copii care strigă în disperare.

Perdue Foods LLC a rechemat 4,530 de kilograme de nuggeturi de pui pe care compania le produce pentru fermele Applegate. Problema: nuggeturile s-ar putea să fi fost contaminate cu bucăți mici de plastic, potrivit Serviciului de siguranță alimentară și inspecție al Departamentului pentru Agricultură al SUA (FSIS).

Compania a primit plângeri din partea clienților de plastic mic, solid, transparent, în interiorul nugget-urilor – și a emis imediat rechemarea. Produsul specific afectat este cel de 8 oz. ambalat în cutie de Applegate Naturals Chicken Nuggets (care deține aproximativ 18 bucăți), care au fost produse la 28 septembrie 2015 și au cea mai bună dată înainte de 09/27/2016.

Produsul trebuie să aibă, de asemenea, numărul de înregistrare “P-2617” în interiorul mărcii USDA de inspecție. Elementele pot fi găsite în Florida, Georgia, Indiana, Massachusetts, Pennsylvania, New York și Texas.

Nu au existat rapoarte confirmate de leziuni sau boli, dar USDA îndeamnă pe oricine care are acest produs să le arunce sau să le readucă la punctul de cumpărare.

În mod ciudat, nu este prima dată când compania a avut această problemă. O rechemare similară a fost emisă în august 2014 din cauza unei amenințări la care se confruntă bucăți de plastic, însă a fost considerat un risc scăzut de sănătate la momentul respectiv.

Pentru mai multe informații, vizitați revizuirea oficială a problemei de către USDA.