11 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a bea Guinness

La Ziua Sf. Patrick, cineva care știe cineva bere verde este total B.S. și Guinness este adevărata afacere. Dar, înainte de a lua o bătaie mare de acel frumos stout negru, există câteva lucruri pe care trebuie să știți despre celebra bere irlandeză cu harpă marcă.

1. Totul a început în 1759, cu un contract de închiriere de 9.000 de ani.

Proprietarul Arthur Guinness sa îndreptat spre Dublin și a semnat un contract de leasing de 9.000 de ani pe o fabrică de bere dărăpănată de la Poarta Sf. Iacob. Zece ani mai târziu, primele șase și jumătate de butoaie din Guinness – mai ales ales și apoi mai târziu niște portari – au plecat din Dublin și au fost expediate cu barcă în Anglia. Până în 1801, a fost creată prima iterație a celebrului stout de azi.

imagine

2. Guinness tocmai și-a schimbat rețeta pentru prima dată în 256 de ani.

Măsurarea înseamnă că spumele irlandeze nu vor mai fi filtrate cu ajutorul unei scrumieri (un produs secundar de pește), făcându-l în cele din urmă favorabil pentru vegani, după ce o lungă linie de campanii și petiții online au fost trimise băuturilor de bere.

imagine

3. Guinness și șampanie sunt un lucru.

Se numește cocktailul de catifea neagră și a fost inventat în 1861, după moartea printului Albert. Un barman din Londra a decis să dea un pic de întuneric

imagine
Guinness

4. Berea nu este de fapt negru.

Deși este adesea menționată ca o bere neagră sau o piersică, Guinnes nu este de fapt negru. Dacă te uiți atent, poți vedea că spumele sunt de fapt un roșu roșu închis. Acest lucru se întâmplă din cauza modului în care sunt preparate ingredientele: Atunci când orzul malț este prăjit (în mod similar cu boabele de cafea), acesta conferă Guinness culoarea sa distinctivă.

imagine

5. Probabil că o faci greșit.

La bar, Guinness ar trebui să fie turnată într-un pahar înclinat la 45 de grade, până când se vor ridica trei sferturi. Apoi, bărbierul tău ar trebui să-l lase să stea două minute să se așeze înainte de a-l suprapune cu capul chintesente alb crem.

La domiciliu, lăsați recipientul să se răcească cel puțin trei ore. După aceea, se toarnă totul într-un pahar într-o acțiune fără probleme. Dacă aveți sticle în frigider, urmați același proces în două etape ca și schița.

Добавить комментарий

*

36 − = 29