10 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a mânca pringle

1. Numele original a fost foarte diferit.

Pringles a fost comercializat pentru prima dată sub denumirea de “cartofi de cartof nou-născuți”, dar numele nu se lipise. Nimeni nu este sigur de unde provine numele “Pringles”, dar unii cred că ar putea fi un omagiu pentru titularul brevetului pentru echipamentul de prelucrare a cartofului … sau ar putea fi numele unei străzi.

Pringles

Flickr Creative Commons / Chris J Bowley

2. Au fost proiectate cu chipul perfect în minte.

S-ar putea să vă aduceți aminte că reclamele de la Pringles de la bătrânețe au adunat mărcile Lay și alte mărci de cartofi de cartofi pentru a fi grași și învechite. În plus, a apărut problema tuturor zgârieturilor tricete din partea inferioară a pungii după ce au fost rupte în tranzit. Pringles trebuiau să fie o soluție și pentru toate aceste afecțiuni – crocante, non-grase și în formă perfectă.

3. Avem știința de a mulțumi pentru forma lor.

Înainte ca Pringles să debuteze pe rafturi în 1967, mulți oameni de știință au avut dificultăți la lucru, proiectând o structură foarte specifică și pentru un motiv bun! Forma șa, creată de chimistul Fredric Baur, este cunoscută din punct de vedere tehnic ca un “paraboloid hiperbolic”. Calculatoare puternice au fost folosite pentru a se asigura că aerodinamica jetoanelor le-ar menține intacte până când ajung la clienți.

Pringles
Flickr Creative Commons / Steven Depolo

4. Containerul este extrem de important.

Cutiile cilindrice, inventate, de asemenea, de Fredric Baur, au fost create special pentru a ține cipurile de stivuire în loc și pentru a le menține proaspete. Designul original a avut chiar și un pop-top de argint pentru a le păstra etanșe, ceea ce poate fi acolo unde sloganul “Odată ce pop, distracția nu se oprește!” originea.

5. A durat mult timp pentru a obține aroma corectă.

Deși Baur a conceptualizat cea mai mare parte a produsului, un alt om de știință, pe nume Alexander Liepa, a trebuit să ridice unde a rămas în anii 1960 pentru a îmbunătăți aroma. Numele lui Leipa este cel care poate fi găsit pe brevet.

6. Creatorul a fost îngropat într-o cutie de Pringles.

Când Fredric Baur a cerut ca copiii săi să îngropă o parte din rămășițele lui incinerate într-o cutie de Pringles, copiii lui au râs-o inițial. Dar când a venit vremea să se îndrepte spre casa funerară, s-au oprit la Walgreens pentru a ridica un recipient pentru a onora realizările tatălui lor. Fiul lui Larry, Baur, pentruTIMP “Frații mei și am dezbătut pe scurt ce aromă să folosească”, spune Baur, “dar am spus:” Uite, trebuie să folosim originalul. “

Vezi acest mesaj pe Instagram

Cum scade șeful tău pe scara de excepție a lui Pringles?

Un post partajat de Pringles (@pringlesus)

7. Oamenii mănâncă Pringles peste tot în lume.

Chipsurile unice sunt vândute în peste 140 de țări, iar preferințele culturale au dus la unele arome bizare de Pringles. În funcție de locul în care arăți, s-ar putea să găsiți Pringles ca gust cum ar fi ouăle benedict, crabi, câini calzi sau alte ingrediente aflate în afara.

Pringles Around the World

Pringles

8. Producția necesită mașini de înaltă tehnologie.

Datorită unui videoclip fascinant, acum știm cum se fac chipurile stacabile. O combinație de apă, fulgi de cartofi și amidon de porumb se amestecă împreună, apoi se rostogolesc într-o foaie de cartof plat, sub 4 tone de presiune. Odată ce sunt prăjite în ulei fierbinte și acoperite cu condimente, fac o întoarcere de pe o bandă de transport și pe altul, căzând în stive perfecte.

stivuire Chips Gif

9. Nu sunt chips-uri tehnice de cartofi.

Deoarece Pringles nu sunt făcute cu cartofi reali – rețeta solicită cartofi procesați deshidratați – FDA a hotărât în ​​1975 că Pringles ar putea fi numiți doar “jetoane” dacă au oferit o declarație de declinare a responsabilității, identificându-le drept “cartofi de cartofi uscați. ” Pringles a renunțat la această idee și le-a redenumit cartofi “chipsuri”.

10. Au existat cazuri în instanță în jurul Pringles.

Noul nume american a provocat o confuzie mai mare în Marea Britanie, unde chipsurile de cartofi sunt denumite mereu chipsuri. În plus, Procter & Gamble (dezvoltatorul inițial al gustării) nu dorea ca snack-ul să fie identificat ca produs de cartofi, deoarece acestea sunt impozabile în iaz. Curtea britanică a hotărât că Pringles este în mod legal chipsuri de cartofi, în pofida faptului că conține porumb, orez și grâu, iar Procter & Gamble U.K. a trebuit să tuse o taxă de 160 milioane de dolari.

Urmăriți Delish pe Instagram.