Er is een geniale truc om Mickey Caramel-appels te maken

Het maakt niet uit hoe cool je bent – je kunt niet voorbijgaan aan de glazen display van snoep bij Goofy’s Candy Company in Disney Springs zonder een dubbele take te hoeven doen. Ja, dat IS een karamelappel in de vorm van Mickey Mouse. En Minnie en Goofy, naast hem. En die sneeuwman? Je ogen bedriegen je niet; het is zeker Olaf van Bevroren, en je hebt gelijk – als je je realiseert dat dat betekent dat je “Let It Go” minimaal 48 uur in je hoofd blijft hangen.

Olaf Caramel Apple

Kathryn Wirsing

Iedereen die thuis probeert om appels met karamel te maken, weet precies wat een prestatie deze lekkernijen zijn, en ziet er niet alleen indrukwekkend uit. Te vaak maak je een partij en de karamel glijdt van de appel of de bovenste lagen klonteren en druppelen langs de zijkanten. Maar Deepa Chandra, manager gastervaring bij de winkel, zweert dat deze appels gemakkelijker te maken zijn dan je denkt. Het team breekt elke appel specifiek af, zodat zelfs beginners de ontwerpen onder de knie kunnen krijgen. Dit zijn hun beste tips om ze allemaal precies goed te krijgen.

Chesire Cat apple

Kathryn Wirsing

1. Schijn dat Apple Like You Snow White’s Evil Queen is.

Vaak glijdt karamel van appels omdat ze een wasachtige coating op zich hebben, zegt Chandra. Geef ze een goede scrub – en droog ze goed af – voordat je iets doet.

2. Bulk je caramel op.

Terwijl de meeste zachte karamelrecepten u vertellen dat u ze moet smelten met een beetje water, heeft Disney een stijvere, dikkere saus nodig. Ze mengen blokjes zachte karamel van 5 pond met een pond banketbakkerssuiker, smelten en zwenken samen om een ​​stevig mengsel te maken dat het gewicht van de toppings aankan..

3. Dompel het laag.

Nee, dat is niet alleen de naam van een Christina Milian-nummer uit begin 2000; het is een handige herinnering om te voorkomen dat de appel volledig in karamel wordt ondergedompeld. Als de appel afkoelt en de saus hard wordt, kunnen de gassen uit de appel rond de stok lekken, waardoor de karamel aan de bovenkant van de traktatie omhoog borrelt, alsof het boeren is. Niet schattig. Dat is de reden waarom werknemers de appel vaak net genoeg onderdompelen om een ​​centimeter te laten liggen of zo, dat deze karamelvrij is rond de stok.

Karamel Apple

Alberto Innella

Oh, en terwijl je toch bezig bent, sla de koelkast over: laat ze 20 tot 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur, zodat ze niet transpireren.

4. ‘Mallow Out.

De meest ingenieuze truc om deze karamelappelen te maken, is hoe ze Mickey en Minnie’s oren creëren: ze nemen twee jumbo-marshmallows, snijden er in de lengte een strook op en drukken dan de ‘mallows’ op de top van een appel met karamel-coating (nadat de karamel al ingesteld). Het bijgesneden deel van de marshmallow is plakkerig genoeg om aan de appels te hechten. Vanaf daar zijn ze bedekt met chocolade en het kussengeheim is verborgen – totdat je je eerste hap neemt.

Mickey Caramel Apples
Alberto Innella

5. Behandel de hagelslag zoals vuurwerk.

De grote finale op elke dag bij Disney is een vuurwerkshow, en op dezelfde manier moet je de hagelslag – of het schuren van suiker – altijd als een finishing touch bewaren. Nadat het is ondergedompeld in melkchocolade, wordt de Mickey-appel halverwege in witte chocolade gedompeld, daarna heeft hij twee gele Jelly Bellys nodig voor zijn knopen en rode schuinsuiker voor de broek. Candy makers knallen eerst de jelly beans op zijn broek en rollen dan de traktatie in schuursuiker – als ze het andersom deden, bleven de “buttons” niet aan, zeiden pros.

Hetzelfde geldt voor Minnie: haar jurk vraagt ​​om acht witte stippen (AKA-snoepjes met chocolaatjes), dus werknemers voegen die toe aan de vers gedoopte appel voordat ze besprenkeld worden op alle glitterrode suiker.

Minnie Mouse Caramel Apple

Kathryn Wirsing

Op dat moment wordt het 5 tot 10 minuten opzij gezet om in te stellen, daarna is het klaar voor zijn close-up in de vitrine. De snoepfabrikanten bij Goofy’s Candy Company serveren op elk moment ongeveer acht ontwerpen voor karamelappels en draaien in de loop van het jaar door tientallen ontwerpen. Mickey en Minnie zijn het hele jaar door favorieten, maar rond Halloween zwermden mensen door de winkel om zich te verdiepen in Maleficent, de nemesis van Sleeping Beauty, en anderen smeekten om gepensioneerde favorieten, zoals een appel in de vorm van Alexander McQueen uit Cars en Sully van Monsters, Inc., om een ​​comeback te maken.

Mickey and Minnie Caramel Apples

Kathryn Wirsing

“We krijgen toestemming om bepaalde appels terug te brengen voor een speciale gelegenheid, zoals een bestelling voor een bruiloft,” zegt Chandra, daarbij verwijzend naar een recente receptie die tientallen Maleficent-appels opriep als gunsten.

Hoewel je nu hun geheimen kent, wil je misschien proberen om je eigen creaties te maken – of solliciteren naar een baan in de centrale winkel in Florida..

Meer Disney’s mosterd

We hebben alle spullen op het juiste adres bij het House of Mouse:

Bekijk al onze geweldige Disney-verhalen >>

Meer willen? Probeer deze:

The 15 Most Delish Foods in Magic Kingdom

Kijken naar deze Minnie Mouse-taart Versierd krijgen is zo vreemd Hypnotiserend

26 Disney-voedselhacks die u moet kennen voor uw volgende reis

Volg Delish op Instagram.