Dit is het absoluut beste type Apple voor bakken

Zelfs als de bladeren niet veranderen waar je bent, en je een cringe-inducerende afkeer hebt van alle dingen met pompoenpuree, is er een trefzekere manier om in de herfststem te komen: bak een appeltaart. Het vult het huis met de geur van kaneel (zelfs als je vergeet om het afval weg te halen), het maakt gebruik van appels in hun prime, het geeft je het gevoel dat je iets groots hebt bereikt – en dan word je beloond voor je inspanningen met een warme taart. Je hebt echt geen excuus niet om er een te maken.

Maar voordat u het deeg gaat rollen, is het de moeite waard om te weten welke ingrediënten u moet kopen – en krijgt u alleen de beste ingrediënten, te beginnen met de appels. Na het deelnemen aan de nationale taartkampioenschappen, het interviewen van mensen die de hele dag taarten bakken, elke dag voorafgaand aan de grote wedstrijd – inclusief de winnaar van de Best in Show voor drie jaar, Evette Rahman – heb ik één ding geleerd: Skip the fancy apples.

Honeycrisp is misschien de Kylie Jenner Lip Kit van de Apple-wereld nu, maar als het gaat om bakken, is het het prijskaartje niet waard. Je kunt ze beter eten zoals ze zijn. Red Delicious en klassieke McIntosh? Bewaar ze voor appelmoes. Of naar je vijanden gooien. (We kid. Meestal.)

beeld

En de winnaar is…

Voor de beste appeltaarten heb je Granny Smith-appels nodig. Ja, Granny Smith.

Ik weet wat je denkt – ze zijn niet opzichtig. Ze zijn niet nieuw. Het zijn de zure groene kerels waar je aan proeft als je droomt van de automaat, maar je probeert goed te zijn op het werk.

Maar ze breken niet en veranderen je pastei zacht en korrelig, zoals andere appels doen, en ze compenseren de zoetheid van alle suiker die je aan de taart zelf toevoegt.

appel pie

Flickr / Jeffreyw

Maar er is een twist…

Voor een echt off-the-charts taart, moet je je Granny Smiths combineren met een zoetekauwen maatje. De mix van appels maakt een groot verschil (tenzij je het ding op de kop steekt met een belachelijk zoete karamelsaus, la Lauren Conrad of de appeltaart van oma Ople – een van de best beoordeelde taartrecepten aller tijden).

appel Pie

Flickr / Sarah Shuda

Hier zijn een paar combinaties om te proberen:

Granny Smith + Gala

Probeer het in: Apple Obsession Pie

Granny Smith + Fuji

Probeer het in: Apple Pie in a Jar

Granny Smith + Braeburn

Probeer het in: Double Crust Apple Pie

Granny Smith + Golden Delicious

Probeer het in: Ginger Dandy Apple Pie

Granny Smith + Cranberries

Wacht – dat is geen appel! Je hebt gelijk. Als je de voorkeur geeft aan pastei met een scherpe draai, versterk dan de smaak met een handvol (of twee) verse bessen.

Probeer ze in: Cranberry Apple Pie

beeld

Rachel Conners

Haat Granny Smith-appels?

Sla ze helemaal over en ga voor een mix van Macon en Fuji. Hé, het werkte voor Rahman toen ze de eerste prijs mee naar huis nam in 2014. (Hier is haar recept voor klassieke appeltaart.)

Gebruik dit als je cheatsheet voordat je je sexy-houthakker-wie-niet-probeert-te-hard-flanellen en doe appel-picking. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt, dus je komt niet aan boord van een schepel huisvuilappelen. Zelfs Oscar de Grouch heeft niet zoveel vijanden.

Volg Delish op Instagram.