9 dingen die je nooit zou moeten doen bij het eten van Chinees eten

Als je ooit merkt dat je een serieuze bijklank van je serveerster krijgt, kijk dan eens naar: Heb je de Chinese etiquette voor eten volledig genegeerd??

Doe geen sojasaus op je gefrituurde rijst.

garnaal Fried Rice Horizontal

Ethan Calabrese

Weet je hoe sommige koks het onbeleefd vinden om je eten aan tafel te zouten? Het toevoegen van sojasaus aan je rijst beledigt Chinese koks op dezelfde manier. Het idee is dat ze je eten al tot in de puntjes hebben gekruid, dus je hoeft er niets meer aan toe te voegen.

Steek nooit uw eetstokjes op tafel.

Chinese mensen associëren alles in een “x” -symbool met ontkenning. Door je stokjes in die formatie te plaatsen, ontken je in wezen je gezelschap.

Houd het deksel van de theepot vast terwijl je giet.

beeld

Youtube.com / itstimeforteaNJ

De juiste manier om jezelf en anderen te dienen, is door het handvat van de theepot in de ene hand te houden en met de andere op het deksel te drukken terwijl je giet.

Er is een juiste manier om je eetstokjes op een gemeenschappelijke schotel te gebruiken.

Draai ze om, zodat het einde dat het voedsel raakt niet degene is die je de hele nacht in je mond hebt gestopt.

Steek je eetstokjes niet recht in je rijst.

beeld

Youtube.com / Howcast

In China is het traditie om wierook in rijst te branden om de doden te eren, dus hetzelfde doen met je eetstokjes is een slechte vorm.

Til je beker met twee handen op tijdens het toasten.

Deze traditie is nu meer symbolisch dan toen het eeuwen geleden begon. Als je je linkerhand op je beker hebt naast je recht, zou dat betekenen dat je ongewapend was. Het wordt ook gezien als beleefd om een ​​beker met twee handen te grijpen wanneer deze aan u wordt overhandigd.

Draai nooit een vis.

beeld

Chinese restaurants hebben vaak hele vis op het menu, maar als je er een bestelt, pas dan op voor de specifieke manier om het op te poetsen. Als je een kant van de vis eet, trek je het bot eruit en eet je het verder op. Omdraaien symboliseert de kapseizen van de vissersboten.

Tik niet op je eetstokjes tegen je kom.

Het is hoe daklozen in het land om voedsel vragen en het wordt als respectloos beschouwd om dat aan tafel te doen.

Nooit een soepbol “knallen”.

beeld

James Leynse

Soepknoedels, of Xiao Long Bao zoals ze in China worden genoemd, zijn niet zoals pistachenoten: ze zijn niet bedoeld om op een aantal creatieve manieren te worden gegeten. De juiste – en beleefde – manier om te chownen is door de huid van de knoedel licht in te bijten en de bouillon te slurpen voordat je de rest ervan eet.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish-app.

Добавить комментарий

*

+ 28 = 33