Vinete otrăvite au trimis 80 de mese în spital

fiert înăbușit Eggplant

goodiesfirst / Flickr

Alimentele provoacă în ultima vreme vizite în camere de urgență. În primul rând, un bărbat a fost trimis la spital după ce a mâncat un hotpot care era atât de picant încât ardea o gaură în stomac. Apoi, un tânăr tunisian a murit tragic după ce a consumat 28 de ouă crude. Acum a fost dezvăluit un motiv pentru o otrăvire alimentară în China.

Potrivit blogului alimentar al NPR Sarea, constatările arată că un caz de intoxicare alimentară care a avut loc în China în 2010 a fost de fapt intenționat. Un vas de vinete rău a trimis 80 de mese la spital, dar ceea ce medicii și poliția nu ar fi descoperit decât mai târziu a fost că mâncarea fusese legată cu un medicament pentru tensiunea arterială.

Mai mult de la Delish: Danger, Danger! 11 alimente care pot ucide

Se pare că un restaurant rival de pe stradă a trimis doi agresori la mese bolnave la restaurantul competitiv. Ei au pus clonidina, un medicament de tensiune arterială, care, de asemenea, se întâmplă să fie alb și inodor, în amidonul restaurantului. Bucătarii au gătit fără grijă medicamentul când au folosit amidonul pentru a îngroșa vinetele fierte.

Toți cei 80 de mese s-au îmbolnăvit imediat după aceea și au suferit de amețeli, oboseală, greață, vedere încețoșată și vărsături. Din fericire, medicii de la spital au descoperit nivelele extrem de ridicate de clonidină și au reușit să salveze toți pacienții, deși unii trebuiau să-și pompeze sângele.

Mai mult de la Delish: Mâncarea interzisă: de la Strictly Controlled la Downright ilegal

În cele din urmă, făptașii au fost găsiți și au fost acuzați de o sentință de închisoare de un an. Din păcate, otrăvirea alimentelor unui rival nu este tot atât de neobișnuită în China. Anul trecut, un fermier de lapte a pus în mod intenționat nitrat în oferta de produse lactate a concurentului său.

Credeți că un an în închisoare este o pedeapsă suficientă pentru otrăvirea a 80 de persoane?

Găsiți mai mult conținut grozav pe Delish:


Căutați reteta perfectă de pe pagina noastră de pornire
Aflați cele mai recente știri despre alimente
Obțineți o carte de rețete pentru a vă salva mâncărurile preferate
Înscrieți-vă la newsletter-urile noastre gratuite
Verificați-ne pe Facebook, Pinterest și Twitter