Frito-Lay pentru a elibera chips-uri fără gluten

Chipsuri

Frito-Lay

Termenul lipsit de gluten a apărut pe rafturile de supermarketuri, în brutării și chiar la Pizza de la Domino. În timp ce mulți au numit mancatul fără gluten drept cea mai recentă mâncare, oamenii cu boală celiacă sunt forțați să evite consumul de gluten, spre deosebire de cei care aleg o dietă fără gluten. Cea mai nouă adăugire la familia de alimente fără gluten va fi produsele Frito-Lay.

Mai mult de la Delish: Rețete de gustare după-amiaza

In conformitate cu New York Daily News, anumite produse Frito-Lay precum Lay’s, Doritos, Ruffles, Tostitos și Sunchips vor fi supuse unui proces de validare fără gluten, astfel încât chips-urile să poată fi etichetate ca atare. Scopul de a merge fără gluten va fi un proiect pe mai mulți ani, în ciuda faptului că nici una din rețetele cipului nu va fi modificată, deoarece sunt fabricate din ingrediente cum ar fi porumbul și cartofii. În schimb, toate chips-urile vor fi testate de regulamentul de validare a Administrației pentru Alimentație și Medicamente, că produsele conțin mai puțin de 20 de milioane de părți per milion de gluten.

De acum, se pare că firma Frito-Lay își dezvoltă noua inițiativă pentru persoanele care suferă de boala celiacă, față de persoanele care au luat o dietă fără gluten prin alegere. Recent, pizza de la Domino sa alăturat mâncării fără gluten dezvoltând o crustă fără gluten. Cu toate acestea, pizza se ocupă de mâncarea fără gluten în loc de cei cu boală, deoarece persoanele cu tulburare celiacă au fost avertizate împotriva mâncării crustei datorită “operațiunilor de depozitare diferite”.

Frito-Lay a colaborat cu Fundația Celiac Disease Foundation și Fundația Națională pentru Conștientizarea Celiacă, astfel încât se pare că compania va încerca să-și certifice produsele ca fiind “cu adevărat” fără gluten.

Mai mult de la Delish: Crunch It: 14 chipsuri o reteta de amestec Snack

Oamenii cu boala celiaca nu pot digera gluten, o proteina gasita in grau, orz si secara. Consumul de gluten poate provoca leziuni intestinului subțire și poate preveni absorbția nutrienților.

Ați încercat o dietă fără gluten? Credeți că este corect pentru anumite alimente fără gluten să fie nesigure pentru persoanele cu boală celiacă?