Cele 12 cele mai bune tipuri de înghețată din întreaga lume

imagine

Faceți un tur al lumii cu desertul favorit al tuturor, apoi apucați pașaportul și sapa.

imagine

instagram / @bluenovala
Înghețată rățuită

Un concept fascinant pentru majoritatea benzilor de înghețată laminate este de fapt o hrănire stradală foarte frecventă în Thailanda, Malaezia, Cambodgia și Filipine. Chiar mai surprinzător este faptul că întregul proces – turnarea amestecului de înghețată, tăierea, amestecarea de aditivi (cum ar fi căpșunile și Oreos) și spiralizarea perfectă a înghețatei – durează doar aproximativ două minute.

imagine

Rheanna O’Neil Bellomo
Serviți moale

Un clasic de vară din S.U.A., soft-serve a fost creat pentru prima dată în anii 1930. Acesta devine textura super-netedă din aer care este introdus ca ingredientele sunt înghețate. Disponibil doar în ciocolată și vanilie, este cel mai adesea servit într-un con și apoi înmuiat în ciocolată sau sprinkles curcubeu.

imagine

instagram / @TCBY
Iaurt inghetat

În mod deosebit popular în S.U.A., iaurtul înghețat a debutat în 1981, datorită lui TCBY. Se bazează pe modelul de servire moale, dar este mai scăzut în grăsime și oferă un gust plin, datorită, bine, iaurtului.

imagine

instagram / @snowbowlscreamery
Cremă de zăpadă

Comandați înghețată în Taiwan și veți obține o farfurie de dulciuri cerești și pufoase. După înghețarea unui cub uriaș de lapte și apă, producătorii de înghețată se rasc în benzi groase și apoi se topesc cu boba, fructe proaspete, lapte condensat îndulcit, ciocolată și multe altele.

imagine

Gelato

Italiana gelatină se exfoliază și formează cupe imperfecte, deoarece este mult mai densă decât înghețata americană standard. Acest lucru se datorează faptului că conține un volum mai mare de lapte decât smântâna și este răsucit într-un ritm mai lent, ceea ce înseamnă că mai puțin aer este încorporat. Există de asemenea tendința de a nu fi implicat nici un (sau foarte puțin) ou, astfel încât aroma să fie mai intensă și mai pură.

imagine

instagram / @andazdelhi
Kulfi

Inghetata din India este mai mult ca o cremă decât orice altceva. Este gros și dens și durează mai mult să se topească, ceea ce îl face perfect pentru servirea pe un baston. Aromele sunt mai mult pe partea savuroasă, cu opțiuni precum șofranul, cardamomul și trandafirul.

imagine

șerbet

Nu există produse lactate în acest tratament înghețat, făcându-l mai dens și mult mai bogat decât gustul tradițional. Uneori există chiar și alcool în rețetă pentru a scădea temperatura de congelare și a crea textura populară, moale și totuși înghețată. Deși a devenit popular în S.U.A., a existat în Marea Britanie, Franța și Australia chiar și mai mult.

imagine

instagram / @sarsies
Faloodeh

În timp ce aceasta arată ca un fel de mâncare tăiței savuros, este, de fapt, înghețată din Iran. Amestecați cu un amestec de apă de trandafir, zahăr și suc de lămâie, aceste fidea de orez sunt un tratament perfect înghețat.

imagine

Dondurma

Înghețata turcească este ca și cum nu ați avut înainte. Amestecul include făină de vânzare și mastic, care îl face gros și chewy, aproape ca taffy. Dar este încă maleabilă. Pur și simplu trebuie să fie răsturnat și tras în mod constant. Vizionarea vânzătorilor de stradă face acest lucru este fascinant.

imagine

Granita

Născut în Sicilia, acest tratament înghețat este un amestec de zahăr, apă și diverse arome de fructe, nuci și ierburi – cum ar fi căpșuni, migdale și menta. Textura sa cristalizată face cel mai bine să mănânci cu o lingură dintr-o ceașcă sau castron.

imagine

Mochi

În Japonia, păpușile de înghețată sunt învelite în aluat dulce și lipicios de orez, astfel încât să îl puteți mânca cu mâinile. Credeți-ne când spunem că aceste băuturi drăguțe – cel mai adesea disponibile în ceaiul verde, fasole roșie, vanilie și căpșuni – sunt complet dependente.

imagine

Italian Ice

Deseori confundată cu sherbetul american, gheața italiană – AKA “gheața de apă” – se bazează pe fructe și se face prin același proces ca și înghețata standard (înghețarea ingredientelor în timpul amestecării acestora). Nu conține lactate, deși este inclus uneori și laptele de ou. Din acest motiv, are o textura aproape catifelată, iar aromele tipice includ: lămâie, cireș, zmeură albastră și pepene verde.