Cel mai ieftin și mai scump Starbucks bea în întreaga lume

Pentru majoritatea americanilor, este greu să ne imaginăm o zi fără Starbucks. Compania pare să fi preluat universul: atunci când acestea nu fac altceva decât să lanseze un nou Frappuccino nebun, să deschidă cel mai extravagant magazin din lume sau să ofere un fel de aplicație miraculoasă, stratosfera este absolut banană.

Acum, au locații în 75 de țări și în 25.000 de locații din întreaga lume – dintre care unele oferă băuturi bizare, despre care am putea visa doar în Statele Unite. Și, după cum raportează Pantagraph, compania este acum al doilea cel mai valoros lanț de restaurante din lume după McDonald’s. De asemenea, deschid circa 2000 de magazine noi în fiecare an.

imagine

Dar nu toate băuturile Starbucks pe tot globul sunt create – sau prețuri – la fel, spune un nou studiu al ValuePenguin. Compania a măsurat prețul unui “înalt” – cunoscut sub numele de “latte mic” în 44 de țări. Și diferența de preț a fost uluitoare.

În timp ce majoritatea oamenilor din Statele Unite se plâng de prețul Starbucks – care, în comparație cu cele mai multe magazine de cafenele locale, poate fi aproape triplu, costul – America a fost cea mai ieftină: în medie, 2,75 dolari. Alte țări occidentale au venit în strânsă legătură: Australia la 2.86 dolari, United Kindom la 2.88 dolari, și Canada la 3.06 dolari.

Dar dincolo de asta, prețurile încep să se înnebunească.

Studiul a arătat că în China, o latte mică costă 7,18 dolari; iar în Rusia costă 12,32 USD.

Experții financiari par să creadă că diferența de cost este ceea ce face ca Starbucks să devină un brand strălucitor. În Statele Unite, toți, de la adolescenți la directori corporativi, fac Starbucks să ruleze pe tot parcursul zilei – astfel încât prețurile să rămână moderate (nici un adolescent nu ar cheltui niciodată 13 $ pe un latte). Dar în țările în curs de dezvoltare, unde statutul și veniturile par a conteza mai mult – și magazinele Starbucks sunt și mai frumoase – compania se pare că încearcă să se poziționeze ca un brand de lux. ValuePenguin spune că Starbucks este văzută ca un “lanț încărcat cu statut exotic” și o “întruchipare a afinității americane”, ceea ce face aparent dificilă ca alte branduri să concureze cu.

Deci, data viitoare când te vei plânge baristului tău cu privire la costul lattei tale, amintiți-vă că ați putea fi la Moscova.

Urmăriți Delish pe Facebook.