8 Fapte despre ciocolată

În cinstea lunii naționale de ciocolată, am adunat câteva informații despre această confecție populară de cacao.

Întuneric Chocolate

Jorge Gonzalez / iStock

1. Americanii consumă mai mult ciocolată în Ziua Îndrăgostiților sau în Paste?

În 2009, au fost achiziționate mai mult de 58 de milioane de lire sterline de ciocolată și (probabil) consumate în zilele din jurul zilei de 14 februarie – este vorba de aproximativ 345 milioane de dolari. În acest an, se estimează că numărul va ajunge la 60 de milioane de lire sterline! Dar, îmi pare rău să spun, Cupidon sărac, săptămâna care găzduiește Ziua Îndrăgostiților nu este cea mai mare săptămână a anului pentru vânzările de ciocolată. Potrivit cercetărilor de la compania Nielsen, Paștele a atins istoric Ziua Îndrăgostiților cu 71 de milioane de lire sterline de bomboane de ciocolată achiziționate. Halloween aduc atâtea concedii; mai mult de 90 de milioane de lire sterline de bomboane de ciocolată sunt achiziționate pentru furios, tratat-umplut de vacanță.

2. Procrastinators in Love

Deși cu toții știm că Ziua Îndrăgostiților cade pe 14 februarie în fiecare an, mulți dintre noi încă mai așteaptă până în ultima clipă pentru a-și ridica bomba de ciocolată, bomboane și trufe. Nielsen raportează că cea mai mare zi de vânzări de ciocolată în săptămâna de Valentine’s Day este 13 februarie. (Poate că e vorba de a se asigura că sunt la cele mai proaspete?) Și 15 februarie – după cum ați ghicit toți vânătorii de afacere – este cea de-a doua cea mai mare zi de vânzări de ciocolată în timpul sezonului Ziua Îndrăgostiților.

Mai mult de la Delish: Întoarceți căldura: Afrodiziac din întreaga lume

3. Femeile doresc cu adevărat ciocolată mai mult decât bărbații?

Campaniile de publicitate – cum ar fi Dove, “Suntem doar om”, în care femeile își dezvăluie părțile vulnerabile și sunt mângâiate prin desfacerea unei bucăți de ciocolată solidă – te-ar face să crezi că doamnelor nevoie ciocolată. Și, în mod clar, lucrările de publicitate, după cum spune Șlate că 75% din ciocolata achiziționată în această săptămână va fi de către bărbați care o cumpără pentru femei. Dar știința nu este la bord. Potrivit lui Slate, “cercetarea asupra faptului dacă femeile le place ciocolată mai mult decât bărbații a dat rezultate mixte, în parte deoarece pofta – termenul pe care cercetătorii tinde să o folosească când vorbește despre tendințele de ciocolată – este un fenomen inerent subiectiv”.

4. Când a devenit ciocolata sinonim cu romantismul?

Probabil a fost din nou în timpul aztecilor, când ciocolata a fost considerată o marfă. Montezuma, împărat la vremea aceea, a presupus că a consumat cantități nesfârșite de lucruri păcătoase ca pre-cursor la întâlnirea sa romantică. Și Cassanova? De asemenea, se zvonește că Casanova a avut o preferință pentru lucrurile întunecate, pe care le-ar mânca pentru a încălzi lucrurile în dormitor.

5. Ciocolata te transforma intr-adevar?

In conformitate cu New York Times, ciocolata contine doua substante chimice care combustesc dorintele sexuale: triptofan, care ajuta la cresterea productiei de serotonina (chimia creierului care participa la excitare si virilitate) si feniletamina, pe care creierul le elibereaza cand se indragosteste. Dar cantitățile acestor substanțe chimice care conțin ciocolată pot fi neglijabile. Un studiu publicat în ediția din mai 2006 a Medicina sexuala a concluzionat că nu există “diferențe semnificative între ratele raportate de excitare sexuală sau de suferință” între cei care au consumat în mod obișnuit o porție de ciocolată pe zi față de cei cărora li s-au administrat trei porții pe zi. Dar cantități crescute de serotonină din secrețiile de endorfină din creier vă vor face să vă simțiți bine și orice vă va face să vă simțiți bine vă va pune în starea de spirit corectă. Du-te pentru ciocolata tratate care au un conținut mai mare de cacao.

6. Care țară primește cea mai mare cantitate de ciocolată?

Dacă ai ghicit Elveția, ai dreptate. Potrivit Asociației Naționale a Cofetarilor, Elveția ocupă topurile cu 22 de kilograme de ciocolată consumate pe persoană în fiecare an. Noi, americanii, abia am făcut primele 10.

7. Cum afecteaza temperatura cresterea boabelor de cacao?

Canalul meteo spune ca ciocolata creste cel mai bine cu 20 grade fata de ecuator. Șaptezeci și cinci la sută din plantele de cacao cresc în limita a 8 grade față de linia mediană. Pomul de cacao se dezvoltă în condiții foarte calde și umiditate ridicată, ceea ce înseamnă, în general, climatul tropical. Dar, datorită dăunătorilor și ciupercilor, mai puține și mai puține plante de cacao supraviețuiesc în America de Sud, Panama și Caraibe. Astăzi majoritatea cresc în Africa de Vest. Potrivit Comitetului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC), încălzirea globală ne va pune în pericol oferta de ciocolată. IPCC afirmă că “latitudinile mai scăzute, în special regiunile tropicale, vor vedea scăderea productivității culturilor chiar și pentru creșterile locale de temperatură locale (1-2 ° C)”, se arata în The Weather Channel. “Plantele răspund bine temperaturilor ridicate, dar gama are o temperatură medie anuală maximă de 86-90 ° F. Dacă unele ferme sunt deja aproape de acest maxim anual, o creștere a temperaturii ar fi extrem de dăunătoare.”

8. Nu există ciocolată în ciocolată albă

Știință zilnică “Ciocolata alba nu contine lichior de ciocolata, ci in loc de unt de cacao, zahar, produse lactate si arome, trebuie sa contina cel putin 20% unt de cacao si nu mai mult de 55% zahar”.

Veți da ciocolată la Valentine?

Video asemănătoare: Ultimul ghid pentru ciocolată caldă Boozy

Добавить комментарий

*

− 3 = 5