50 de fructe și legume pe care nu le-ați auzit niciodată

 African cucumber or horned melon as it is also known is perhaps one of the most beautiful fruits. It is bright orange on the outside with a green and yellow interior, which forms a geometric design with its seeds. Strangely its flavor has been compared to cucumbers and zucchinis, which the fruit resembles, but also bananas and lemons. While native to Africa, horned melons are now grown in California, Chile, Australia, and New Zealand.

Jessica Lucia theloushe / Flickr

Magazinele de specialitate și chiar supermarketurile regulate își extind în mod constant selecția fructelor și legumelor exotice sau obscure. Cu toate acestea, există încă o mulțime de fructe și legume neobișnuite care nu trebuie încă să fie pe deplin introduse pe scena alimentară americană. Verificați aceste 50 de moduri diferite pentru a obține cele 5 până la 7 porții zilnice.

Vreți mai multe informații despre fructe și legume? Verifică-le Scoala de gatit delicata sfaturi despre legume și obțineți informații despre modul de stocare a produselor.

 African cucumber or horned melon as it is also known is perhaps one of the most beautiful fruits. It is bright orange on the outside with a green and yellow interior, which forms a geometric design with its seeds. Strangely its flavor has been compared to cucumbers and zucchinis, which the fruit resembles, but also bananas and lemons. While native to Africa, horned melons are now grown in California, Chile, Australia, and New Zealand.

Jessica Lucia theloushe / Flickr
African Castravete

Castravecul african – sau pepene galben, cum este și el cunoscut – este probabil unul dintre cele mai frumoase fructe din lume. Este portocaliu strălucitor pe exterior cu un interior verde și galben, care formează un design geometric cu semințele sale. Gustul său a fost comparat cu castraveții și zucchini, care seamănă cu fructele, dar și cu bananele și lămâile. În timp ce sunt originari din Africa, pepeni roșii sunt acum cultivate în California, Chile, Australia și Noua Zeelandă.

imagine

Stacy Spensley / Flickr
Cherimoya

Cherimoyas provin de la arbori scurți, asemănători cu arbuștii. Ei au o carne albă, extrem de moale și dulce. Are o textura aproape de crema, motiv pentru care fructul este denumit si mar. Aroma sau cherimoia este adesea comparată cu fructele dulci cum ar fi bananele, piersicile și căpșunile, dar unii cred că au gust cum ar fi bubblegum!

Negru radishes are often referred to as black Spanish radishes. They were a common garden plant in England in France in the 1800s and are known for having a spicier flavor than their crimson counterparts.

QueenaSookKim / Flickr
Rădăcina neagră

Rechinii negri sunt adesea menționați ca ridichi spanioli negri. Ei erau o plantă comună de grădină din Anglia și Franța în anii 1800 și sunt cunoscuți pentru că au o aromă mai amețitoare decât omologii lor criminali.

 atemoya is actually a fruit hybrid. It is a combination of the sugar apple and the cherimoya. The fruit is both sweet and tart and combines the flavors of pineapple, coconut, and vanilla. Atemoyas are popular to Taiwan, Palestine, and Lebanon, however it is native to Central and South America. The flesh can be scooped out of the shell and is best when chilled. Watch out for the large black seeds found throughout, they are toxic!

Ethan Hein / Flickr
Annona Atemoya

Atemoya este de fapt un hibrid de fructe. Este o combinație între mărul de zahăr și cherimoya. Fructele sunt atât dulci cât și tartine și îmbină aromele de ananas, nucă de cocos și vanilie. Atemoyas sunt populare în Taiwan, Palestina și Liban. Carnea poate fi scoasă din coajă și este cea mai bună atunci când este răcită. Feriți-vă de semințele mari negre găsite pe tot parcursul anului – sunt toxice!

 black sapote, sometimes known as the chocolate pudding fruit because of the color and texture of its flesh is native to Central and South America. Today is it often used to make dessert in the Philippines and Mexico. In Central American the black sapote is fermented to make a liqueur.

Chris Kilroy doar / Flickr
Black Sapote

Sapotul negru – uneori numit fruct de ciocolată datorită culorii și texturii cărnii sale – este nativ pentru America Centrală și de Sud. Astăzi este adesea folosit pentru a face desert în Filipine și Mexic. În America Centrală, sapotul negru este fermentat pentru a face un lichior.

 bottle gourd or calabash grows on a vine. It can be used as a vegetable, but when left to ripen further it can be dried as used as an actual bottle. India and Chinese cuisines use the vegetable in certain dishes, while Japan is known to use the gourd as a container.

Indian Food Rocks http://www.indianfoodrocks.com/
Sticlă tărtăcuță

Tărtăcuța de sticlă, sau calabash, crește pe o viță de vie. Poate fi folosit ca o legumă, dar când este lăsată să se coacă mai departe, poate fi uscată și folosită ca o sticlă reală. Anumite feluri de mâncare din bucătăria indiană și chineză folosesc legumele, în timp ce tărtăcuța este adesea folosită ca recipient în Japonia.

Acest fruit may look like a frightening Halloween prop, but it is actually part of the citron family. Its “fingers” can be segmented for consumption; however, it is typically used for its citrus-like fragrance or for zest. Buddha’s hand is native to Northeast India and China.

Robert Couse-Baker / Flickr
Mâna lui Buddha

Acest fruct ar putea arăta ca un plan înspăimântător de Halloween, dar de fapt face parte din familia de citron. “Degetele” sale pot fi segmentate pentru consum; totuși, este folosit în mod obișnuit pentru parfumurile sale ca citrice sau pentru zest. Mâna lui Buddha este originară din nord-estul Indiei și din China.

imagine

kyamamu / Flickr
Canistel

Canistelul sau fructul de ou are o textura similara cu un ou fiert. Nu este deosebit de suculent, dar este dulce și poate fi consumat brut. Textura fructului se dă bine pentru a fi folosită în cremă, înghețată și sorbet. Canistels sunt originari din Mexic, dar sunt populare în mai multe țări din Asia.

imagine

La.Catholique / Flickr
chayote

În timp ce chayote-ul este din punct de vedere tehnic un fruct, este adesea gătit ca o legumă. Este comparat cu un cartof sau un castravete și poate fi fiert, prăjit, ars, sau murat. Planta este nativă în Mexic și America Centrală, însă localnicii din Australia și Noua Zeelandă cresc în grădinile lor.

imagine

thebittenword.com/Flickr
Cucamelon

Cucamelon sunt originari din Mexic și din America Centrală. Gustă ca niște castraveți acri, dar arată ca pepenele verzi, care au condus la porecle cum ar fi acru de castraveți și pepene verde mexican în miniatură. Ele cresc pe viță de vie și sunt de dimensiunea strugurilor.

imagine

Presură galbenă / Flickr
Păpădie Verzilor

Papadii verzi sunt cunoscuți mai mult ca o buruiană deosebit de îngrozitoare. Cu toate acestea, se pare că aceste “buruieni” sunt comestibile și delicioase! Ele sunt în mod obișnuit asociate cu alimente bogate, îndrăznețe datorită gustului lor amar și sunt consumate în întreaga lume.

imagine

saraheeyore / Flickr
dulse

Veggies nu doar cresc pe uscat; ele cresc și sub apă. Dulse este o legumă mare de culoare roșie și maro, care poate fi achiziționată sub formă de frunze întregi sau sub formă de pudră. Frunzele sunt chewy și ușor sărate, dar atunci când gătit dulse devine crocant.

imagine

YIM Hafiz / Flickr
Durian

Durianul poate fi cel mai misterios fruct din lume. Mai intai se afla coaja exterioara, care este acoperita cu spini si trebuie spart pentru a ajunge la fructul galben din interior. Apoi este mirosul. Durianul este cunoscut pentru mirosul său absolut îngrozitor, pe care consumatorii trebuie să îl depășească pentru a ajunge la fructele aromate. În timp ce mulți cred că carnea interioară este delicioasă, oamenii adesea nu sunt de acord cu privire la aroma ei și se aseamănă cu ceva pe care nu l-au mai experimentat până acum. Acesta este unul dintre acele alimente pentru care se aplică cu exactitate expresia “fie că o iubești, fie că o urăști”.

imagine

Quiltsalad / Flickr
Feijoas

Aceste mici fructe verzi reamintește de kiwi. Ele sunt în formă de ouă, iar carnea interioară poate fi scoasă și mâncată împreună cu pulpa și semințele. Textura este similară cu o pere, în timp ce aroma este ușor citrică și dulce. Feijoas se bucură cel mai bine atunci când sunt moi și coapte.

imagine

GlennFleishman / Flickr
Fiddleheads

Fiddleheads sunt frunzele curbate ale unei tinere plante de ferigi, care pot fi tăiate și mâncate. Aceste legume ciudate sunt frecvent utilizate în Franța și Asia de Nord. Ele sunt cunoscute pentru a avea un arome ierburi și pot fi găsite numai în timpul primăverii.

imagine

jules: stonesoup / Flickr
Gai Lan

Gai Lan este, de asemenea, cunoscut sub numele de broccoli chinezești. În timp ce nu are flori, aroma este similară cu broccoli, deși Gai Lan este puțin mai amară. Frunzele și tulpinile verzi sunt adesea prăjite sau fierte.

imagine

Scott Thigpen / Flickr
Guanabana

Guanabana, sau soursop, este nativă din America Centrală și de Sud, dar este în prezent cultivată în Asia. Semințele mari, care nu pot fi consumate, fac dificilă mâncarea pulpei albe. Merită să mănânci dacă îți plac ananasul sau căpșunile, pentru că aroma guanabanei a fost comparată cu cele două fructe.

imagine

mauroguanandi / Flickr
Jabuticaba

Jamuticaba sunt ceva asemănător strugurilor de prune. Ele cresc direct pe trunchiuri și ramuri de copaci. Jamuticaba se consumă proaspăt și se folosește, de asemenea, pentru a produce lichioruri și vinuri. Fructul este originar din America Latină și nu se găsește frecvent departe de acesta din cauza unei perioade scurte de valabilitate.

imagine

Sergey Yeliseev / Flickr
jackfruit

Jackfruitul este cel mai mare fruct din lume. Este uimitor faptul că aceste fructe cresc pe copaci, considerând că pot cântări până la 80 de lire fiecare. Ele sunt deseori comparate cu bananele, dar cu un gust tartru. Jackfruitele sunt folosite pentru gătit în bucătăria asiatică și sunt de asemenea consumate crude.

imagine

quibbly / Flickr
jicama

Acest veggie nu este cel mai atractiv dintre tuberculi, dar atunci când este decojit, este crocant și ușor. Poate fi folosit în loc de cartofi sau castane de apă și este utilizat în mod obișnuit în gătitul mexican, dar sa extins și în Asia.

imagine

joeysplanting / Flickr
Kalamansi

Kalamansi, sau Calamondin, arata ca o cruce intre o mandarina si o var. Sunt nativi din Asia și sunt populare în întreaga Filipine. Ca lămâi și limes, kalamansi sunt folosite pentru aroma lor tartă, acidă. De obicei, fructul este luat înainte de maturitate, când este verde; dacă este lăsat pe copac mai mult, va deveni portocaliu.

imagine

adactio / Flickr
Gulie

În ciuda aspectului ciudat, stratul exterior gros, carnea interioară este suculentă, dar clară. Sub dubla stratificare a pielii se află cea mai bună parte a gălbui, care poate fi mâncată brută sau fiartă. Aroma Kohlrabi poate fi comparată cu o inimă de varză, ceea ce nu este surprinzător deoarece cele două legume sunt legate.

imagine

orphanjones / Flickr
kumquat

Kumquats sunt mici, fructe citrice ovale. Ele sunt mai asemănătoare cu fructele de pădure decât ceilalți membri ai familiei de citron. De asemenea, s-au separat de alte fructe citrice, deoarece pielea este mâncată împreună cu centrul. Coaja oferă un contrast dulce cu fructul interior tartă și acru.

imagine

goosmurf / Flickr
Langsat

Aceste fructe din Asia de Sud-Est sunt de dimensiuni mici, dar necesită peeling înainte de a fi mâncate. Îndepărtați exteriorul gros, gălbuie-maron pentru a găsi fructele dulci și clare. Langsats sunt adesea spus să guste ca o combinație între un strugure și un grapefruit, în timp ce textura este mai mult ca cea a unui strugure.

imagine

DeusXFlorida / Flickr
loquat

Loquats arata similar cu caisele, desi au seminte in loc de gropi. Pielea galben-portocalie este asociată cu carnea albă, galbenă sau portocalie. Textura este oarecum o amintire a unui pepene galben, dar reușește să fie tangy, dulce și suculent tot în același timp. În timp ce aceste mici fructe de copaci sunt originare din China, ele pot fi găsite acum în întreaga lume.

imagine

ANDREIA / Flickr
lychee

Aceste fructe arborete mici pot arata ca zmeura cu tulpini, dar coaja lor exterioara tare nu este partea pe care vrei sa o mananci. Peelingul stratului roșu și roz expune o carne clară care are o textura similară cu strugurii. Lychee sunt populare în Asia, locul lor de naștere nativ, dar continuă să devină mai frecvente în alte părți ale lumii.

imagine

Jeremy Weate / Flickr
Mangosteen

Această rudă de mango a fost odată ilegală în S.U.A., datorită unei rase specifice de muște de fructe care este asociată cu aceasta. Odată ce interdicția a fost ridicată, prețurile mangosteen au crescut în magazinele de specialitate. Dar acum fructele, în timp ce încă o descoperire oarecum rară în S.U.A., pot fi achiziționate pentru o rată mai rezonabilă. Fructul violet închis este extrem de dulce odată ce stratul exterior este decojit. Pentru a coaja, pur și simplu înscrieți partea exterioară a fructului și apoi rupeți crusta în două bucăți, dezvăluind interiorul dulce și comestibil.

imagine

mmmavocado / Flickr
Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa este o plantă originară din America Centrală. Fructele verzi sunt mari și lungi. Când fructul este copt, se știe că are un miros deosebit de plăcut și un gust ca un hibrid de ananas-banană. Carnea comestibilă sub cântarele verde este tăiată din miez și este mâncată în stare brută.

imagine

mmmavocado / Flickr
Noni Fruit

Acest fruct este un alt specimen ciudat. Un fruct de nei este o culoare galben-gălbuie, iar exteriorul este acoperit cu pete roșii maro. Deși fructele noni sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, mirosul este rău și nu gustă mult mai bine.

imagine

Layla Dishman / Flickr
Paw Paw

În ciuda faptului că laba paw nu este populară în S.U.A., fructul este de fapt nativ din America de Nord. Lăpii de paie au o carne de culoare galbenă sau portocalie strălucitoare sub pielea lor verde. Acestea conțin, de asemenea, o serie de semințe maronii ovulare mari. Carnea este similară atât în ​​textura, cât și în aroma unei banane.