10 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a bea Mezcal

Pe măsură ce a crescut în popularitate, mezcal a devenit cunoscut ca vărul fumător al tequilei. Dar – alertă de spoiler – barmanii urăsc acest termen, și mai sunt multe de știut despre spiritul mexican. Iată de unde să începeți.

Tradiționaliștii vraja mezcal ca este pronunțată.

Asta e m-e-s-c-a-l. (În limba spaniolă, sunetul lui z este ca al lui.) Deci, dacă vedeți “mescal” pe un meniu, nu vă răsuciți ochii: nu este un pas faux.

Este făcută dintr-o plantă pe care o vei recunoaște.

Vezi acest mesaj pe Instagram

Duminică după-amiază la #palenque #oaxaca #mezcal

Un post distribuit de Cat Aleman (@catleman)

Mezcal este un spirit distilat fabricat din planta de agave, care este și modul în care obținem tequila. Pe scurt: poți să dai vina pe agave pentru nopți distractive nesfârșite – și toate textele bețioase pe care nu ai vrut să le trimiți.

Mezcal este să tequila ce dreptunghiuri sunt pentru pătrate.

Dacă ați absolvit școala elementară, veți înțelege relația. Toate tequilale sunt mezcale, dar nu toate mezcalurile sunt tequila. Pentru a spune pur și simplu: Tequila este un tip de mezcal deoarece orice spirit produs din agave este clasificat ca atare.

Trei lucruri se disting între mezcal și tequila.

Dacă doriți să impresionați un băiat, memorați-le.

1. Sunt produse în diferite regiuni.

La fel ca șampania reală poate proveni doar din Champagne, Franța, iar scotch-ul legit este făcut numai în Scoția, tequila și mezcal au distincții regionale. Jalisco este epicentrul producției de tequila, în timp ce Oaxaca realizează mai mult de 90% din oferta interna.

2. Sunt fabricate din diferite sortimente de agave.

Există aproape 200 de tipuri de plante, iar mezcal poate fi realizat de la mai mult de 30 dintre acestea. Tequila poate proveni doar din Blue Agave.

3. Sunt distilate diferit.

Agave pentru tequila este aburit în cuptoare care sunt deasupra solului. Producătorii Mezcal folosesc gropi de foc în pământ, umplute cu lemn și cărbune.

Mezcal nu trebuie să aibă gust de fum.

Unii barmani simt că descriptorul subliniază spiritul: Mezcal poate gusta puțin cărbunat datorită felului în care este produs, dar este posibil să încercați și altele cu note florale, fructe sau pământ.

Escapin mezcals sunt pentru incepatori; apoi, absolvi la tobalà.

Vezi acest mesaj pe Instagram

MEXICOMEMORIILE ✨ • Ziua care visează la acest preparat special de la Montelobos Mezcal de la @mica_rousseau de la @ fiftymils din Mexico City, care dorea ca aici să se încălzească aceste oase înghețate din New York �� • Du-te acolo, nu vrei să pleci �� • #mexico # mexicocitate #montelobos #mezcal #montelobosmezcal #cocktail #cocktails #drink #numele #alcool #bar #bartender #FourSeasons #hotel #hotelbar #flashback #latergram #FiftyMils #travel #instacocktail #booze #holiday # anchoreyes #cocktailbar #mixologie #espadin # oaxaca # spirits #organic # mexicano

Un articol postat de Annie Taplin (@annietaplin)

Agave de Espadin este una dintre speciile cele mai răspândite ale plantei, ceea ce îl face cea mai populară sursă de mezcal. Din moment ce este atât de răspândită, gustul poate varia sălbatic de la sticlă la sticlă. Tobalà este numită “regele mezcalilor”, deoarece planta de agave este mai puțină și mai greu de recoltat. Citește: Asta e scump.

Mezcal are un moment.

Conform statisticilor din 2016, vânzările mezcal au dublat în ultimii patru ani. Obsesia sporește chiar și economia Oaxaca, în condițiile în care investitorii și fanii se adună la stat.

Spiritul este atât de popular, oamenii deschid baruri dedicate chestiilor.

Vezi acest mesaj pe Instagram

Peste 120 de experiențe diferite de degustare Mezcal pentru a acoperi fiecare dintre seriile de vineri și sâmbătă. #MezcalAlter #drinktoremember #drinktoforget

Un post partajat de Mezcalito (@mezcalitobarsf) pe

Mezcalito din San Francisco are mai mult de 100 de sticle diferite, pe care le puteți gusta pe cont propriu într-un zbor sau într-o mână de cocktail-uri. Espita Mezcaleria din Espania are un meniu cucerit de unul dintre cei mai buni maestri din lume, Mezcaliers. În New York City, Casa Mezcal are trei nivele de spațiu, fiecare proiectând pentru a evoca Oaxaca în Big Apple.

Nu poti cumpara mezcal aromat.

Spiritul nu este ca o vodcă: nu este îmbuteliată ca gust cum ar fi plăcinta de dovleac sau căpșuni. Dacă doriți să aibă gust diferit, va trebui să-l amestecați într-un cocktail. (Sau mergeți la un bar mezcal, și cineva o face pentru tine.)

O marcă de tequila fumează lichiorul său pentru a concura cu mezcal.

Vezi acest mesaj pe Instagram

Up In Smoke – preferatul meu de degustări la @ modernmargaritachandler1 #maestrodobelhumito #tequilla #cocktails #mediapreview #grandopening #chandlerrestaurants

O postare distribuită de ����CocktailsandCactus (@cocktailsandcactus)

Maestro Dobel Tequila, o distilerie de generație 11, a lansat Humito, o tequilă de argint afumată. Geniul din spatele sticlei spune că este o riff pe producția de tequila de școală veche, atunci când au folosit pentru a găti cu agave cu lemn de mesquite.

Uita tot ce știi despre viermele din sticlă.

Pentru inceput, nu este nici macar un vierme, este o larva – si este un gigant urias. Larvele își găsesc într-adevăr drumul în plantele de agave (și, prin urmare, spiritele produse de ei), dar multe baruri americane adaugă băieții mici la sticle doar pentru a stimula vânzările. Nu sunt o cerință sau o indicație de bun mezcal; dacă nu, ar trebui să te descurajeze. În ceea ce privește puterile halucinante ale larvelor? Asta e BS complet.

Urmați Delish pe Instagram.

Descărcați programul Delish aplicaţia.