Оно што стварно воли да се такмичи на “Цхоппед”

Кејти Фанг је свакодневно кувала и управљала хаосом – она ​​је шеф и генерални директор Фанг-а у Сан Франциску – али је морала научити да искористи те вјештине на потпуно нови начин када је ушла на скуп Исецкана. Показивање Фоод Нетворк-а тражи кухаре кроз три рунде такмичења, где морају отворити корпу мистериозних састојака и креирати један курс по кругу, од предјела до дезерта.

Фанг је преживео сваки круг, узимајући кући награду од 10.000 долара – и нека озбиљна права хвалисања. Ево, она нам говори шта је заиста трајало, од тренутка када је неко предложио да се на такмичењу такмичи на вожњу кући након што је узела наслов.

Интервју је изненађујуће ниско кључно.

После подношења захтева Исецкана, продуцент је послао Скипе интервју. “Питали су пуно питања о мојој кулинарској филозофији и позадини: како сам се кувао, да ли је удобно кување са насумичним састојцима, колико често кувам без рецепта”, каже Фанг. “Научио сам да кувам од гледања мог оца у ресторану, за који су изгледали заиста заинтересирани. У средњој школи, видио сам га како нешто направи и питам како то могу, тако да су родитељи почели да купују састојке које су задржали у фрижидеру, а онда бих покушао да поновим посуду кад сам дошао кући из школе. “

Интервју Скипе-а довело је до праћења телефонског интервјуа, а продужеци су продуценти упитали Фанг-а да ли ће моћи летјети у Нев Иорк за мање од два мјесеца како би снимала епизоду кинеске Нове године.

Кети Fang from Chopped

Линдсеи Банкс

“Импостер синдром” Страх је стваран.

Како су дани почели да одштампају филмове, Фанг је почео да се узбуђује – и мало узнемирен. “Трчање у ресторан је забавно, али излазак изван ваше зоне удобности је оно што ме заиста чини да желим да изведем представу”, каже она. “Морате да се суочите са тим страховима: Шта ако нисам добар кувар? Шта ако не успем? То је био изазов за мене.”

У почетку се осећате ван вашег елемента … али када једном изађете испред пећи, све то нестаје.

Боље се не припремате.

Исецкана не пружи такмичарима било какве наговештаје или знаке о томе шта ће мистериозни састојци бити, каже Фанг. Дакле, уместо да опсесивно покушавате да запамтите сваку технику кувања и ретки састојак познат човеку, одлучила је да се лако.

“Снимио сам још једну представе и претворио се као луд раније, а ја сам се извадио. Био сам супер нервозан”, објашњава она. “За Исецкана, Неколико дана раније сам стигао у Њујорк и одлучио сам да уживам. Имао сам неке лепе оброке, истражио сам град, и опустио сам се, колико сам могао. “

Поред одрастања у ресторану својих родитеља, Фанг је постала изложена различитим утјецајима кувања – рођаци из Хонг Конга у Шангај – и обучавала се у француској кухињи док је у кулинарској школи у Ле Цордон Блеу.

“Покушаћу да једем било шта, осим за бубе, па сам убеђивао у сазнању да у сваком изазову не би било толико састојака које раније нисам видео”, каже она.

Кети Fang

Линдсеи Банкс

Та часовна епизода траје 14 + сати у филму.

Такмичари се срећу на Исецкана поставио око 5:45 ујутро, спреман за филм, што значи да се вероватно будите раније бавили својом косом и шминком (не, нема уметника који је на то поставио за вас).

“Устао сам око 4 да се спремим и зграбим нешто за јело, само да би се осјећам као нормалан дан, тако да се не бих срушио”, каже Фанг.

Једном када стигнете, снимате без престанка док не елиминишете. Ако се то догоди, можда ћете изаћи поподне. Ако дођете до краја, као што је Фанг учинио, снимате се до око 8 или 9 п.м. Након што вам буде проглашен побједником, још увијек је сат и по сат и пол интервјуа на камери како бисте пролазили кроз оне сцене гдје такмичари објашњавају шта се одвија у њиховом уму у датом тренутку.

“Иако сам био окружен храном цијели дан, толико сам трчао и нисам ни помислио да једем”, каже Фанг. Током последњих интервјуа на којима су се поновили дан, она је коначно успорила довољно дуго да се спакира на тањиру леће, шпинаћу и самосу коју јој је производна екипа дала.

Стали смо испред корпе око 15 минута пре него што смо могли да га отворимо. Био сам као: ‘Има ли рупа у корпи кроз коју могу да гледам?’

Постоји неколико хумблебраггинг пре снимања.

Сви кувари који се такмичи сусрећу се једни с другима непосредно пре него што се камере настави, а мали разговор који покреће обично покрива где сте радили, кога знате и који су главни кухари или ресторани којима сте радили.

“Био сам окружен великим кухарима, а ја сам углавном самоукивао, барем за кухињу у мом ресторану, тако да се у почетку осећала” ко је довезао дете овдје? “, Каже Фанг. “У почетку се осећате ван вашег елемента и застрашујуће, али када једном изађете испред пећи, све то одлази.”

Погледајте овај пост на Инстаграму

Драго ми је да коначно поделим своју победу на Цхоппед! #фооднетворк #цхоппед #тедаллен #цхефкатхифанг #фемалецхефс #цоокинг #цомпетитор #хустлехард #цхоппедцхампион #сфцхеф

Пост који дели Катхи Фанг (@цхефкатхифанг)

Скакање из авиона је лакше него што чека да отвори ту корпу.

“Они стварно извлаче антиципацију”, каже Фанг. “Стајали смо испред корпе око 15 минута пре него што смо могли да га отворимо. Ја сам био:” Има ли рупа у корпи кроз коју могу да прођем? “

Читаво вријеме, Фанг није могао помоћи да трчи кроз потенцијалне сценарије: “Ако нешто морам да гњечим, да ли ће пећница бити довољно врела? Шта ако не могу наћи састојке који ми требају?” То је био тотални напад на оно што је било.

Постоји трик за освајање сваке рунде.

Лако је дозволити да вам паника удари, нарочито ако гледате у кутију састојака коју никада раније нисте користили. Фанг је одлучила да се фокусира на онај састојак са којом се осећала најкомпетентније при кувању и размишљао о неколико јела која је волела да их користе.

“Онда помислим:” Ако је јело одлично са овим састојком, како могу да додам ово другу? ” Све је у изградњи на тој посуди, “каже Фанг.

За округле десерте, у корпи су били гигантски колачићи среће, чврсте бомбоне, ђумбирско пиво и зимска мелона. Сама себи нису заправо инспирирала одређено јело, тако да се Фанг држао класичног кинеског новогодишњег десерта: Рице Пуддинг. Она се успорила на тврде бомбоне, схватајући да је она могла да се грени и употреби као заслађивач.

“Једном када сам имао то, морао сам да радим”, каже Фанг. “Нисам натерала себе да изнесем савршено састављено јело. Додавање јела од пива и других састојака дошло је касније.”

Погледајте овај пост на Инстаграму

Коначно, гледајући епску епизоду с којом смо се борили вечерас. #цхоппед #тедаллен #фооднетворк #цхефкатхифанг #фемалецхефс #гирлповер

Пост који дели Катхи Фанг (@цхефкатхифанг)

Можете подијелити или саботирати.

Док такмичари имају потпуни приступ Исецкана кухиња, постоји један улов: Постоји само једна тегла сваког зачина и зачина, каже Фанг. Ако сте последњи који почнете да набављате састојке, можда нећете наћи оно што вам треба.

“Можете викати и питати:” хеј, да ли је неко видео кумин? ” Неки људи могу вам рећи да дођете и добијете га, неки људи би могли одлучити да их сакрију “, објашњава она.

То је изненађујуће емоционално.

Фанг се запањио када је почела да сруши док је снимала. “Кад год видим како неко плаче на ТВ-у, мислим:” Да ли нешто повлачиш? “, Каже Фанг. “Нисам хтео да плачем, али имам тако емотивно причање о својој породици и како бих желео да ме родитељи погледају и поносим се.”

Погледајте овај пост на Инстаграму

Ухваћен у тренутку када се играо са мојим ножевима. #цхефлифе #иоутубе #цоокинг #цхефкатхифанг #цхоппедцхампион #виннервиннерцхицкендиннер

Пост који дели Катхи Фанг (@цхефкатхифанг)

Судије могу да те прогоне.

Узимање критике директно – и на фотоапарату – заиста може учинити да себе претпоставите. “Гледате како су постигнути судије и осећате се као да је њихово мишљење много важно”, објашњава Фанг. “Ако им се не свиђа нешто што си направио, можда би се питао:” Да ли то значи да нисам толико добар за кувара? “”

У тим тренуцима, од кључне је важности да се вратите корак уназад и размотрите како видите своје повратне информације.

“Ако прочитам ове коментаре на Иелп или нешто слично, можда бих само размишљао,” у реду “, каже Фанг. “Ако три кувара кажу да сам забрљао јело, отићи ћу кући и направити ово јело више пута и схватити како то учинити.”

То је потпуно нови изазов.

Пратите Делисх на Инстаграму.