Јохнни Монис

Главни кувар Johnny Monis

Јамие МцЦартхи / Виреимаге.цом

Специјалност: Америчка кухиња са грчким утицајима

Овај потпуно нови вундеркинд пуцао је на Вашингтон, Д.Ц., на кулинарску сцену 2004. године у доби од 24 године са рестораном Коми. Од тада, звезда Џонија Мониса постаје све сјајнија.

Пре отварања Коми (названог за плажу у близини његове баке у Грчкој), Монис је неко вријеме радио у МцЦради’с у Цхарлестону, једном од најпознатијих ресторана у Јужној Каролини. Кулинарска школа је оно што га је првобитно довело тамо, а МцЦради је требао бити бочни посао. Ипак, након годину дана на Универзитету Јохнсон & Валес, испао је: Монис је много више учио у кухињи.

Смељни потези попут ове су обележили Монисову кратку каријеру. Убрзо након отварања Комија, смањио је број седишта и променио мени, што га је учинило још бољим. Овај ризични потез се исплатио, омогућавајући кувари више контроле, као и стварање новог следовања купаца.

Не постоји толико ризик као што бисте мислили, када одвојите тренутак да бисте пажљивије погледали Мониса и његове одлуке. Мада је млад, кувар има јасну визију онога што жели да посети ресторан, као и идеја о томе где иде као кулинарски професионалац. Пажљива размишљања и бриге се стављају у избор састојака: Монис користи пет врста маслиновог уља, а све тестенине су ручно израђене. У овој кухињи нема пречица.

Ова посвећеност занату заслужила је Монис за главу Храна и винолиста најбољих кувара у 2007. години. 2008. године номинован је за награду “Рисинг Стар Цхеф оф тхе Иеар”.