Нате Апплеман

Главни кувар Nate Appleman

Специјалност: Италијанска кухиња

Нате Апплеман, сувласник и извршни шеф два најбољег ресторана у Сан Франциску, А16 и СПКР, почели су у Кулинарском институту у Америци. После тога, Апплеман је стекао искуство у кухињама у Кливленду и Сијетлу, али то је био његов шестомјесечни пут у Италију који би га почео дефинирати као кухар.

Овај пут је потврдио оно што је Апплеман већ познавао – волео је уметност месаре и све ствари месо. Док је у Фиренци, Апплеман је проучавао традиционални процес сушења, научио је да створи сопствену саламу, пршут и још много тога. Добио је и дубоко захвалност за домаћу кухињу и важност квалитетних састојака.

По повратку у Сједињене Државе, преселио се у Сан Франциско, ради у Цамптон Плаце-у. Био је природан у месној станици, стављајући лекције из Фиренце у добро кориштење. Апплеман је такође провео време у Тра Вигне у долини Напа, радећи као извршни соус-цхеф.

Када је пријатељ и главни кухар Цхристопхе Хилле позвао га да уђе у свој тим за нови ресторан А16, Апплеман се вратио у Сан Франциско. Једва две године касније, Апплеман је био партнер у ресторану и био је унапређен у шеф кухиње. Током овог периода, наставио је и даље проучавати италијанску кухињу и своје традиције. Узевши своју страст и знање још један корак даље, Апплеман је постао један од неколико сертификованих земаља пиззаиолос, или пизза кухара.

Годину дана касније, Хил је напустио А16, остављајући Апплеману да преузме мантулу извршног кухара. Ушао је у чизме свог пријатеља, настављајући да зарађује критике ресторана. СПКР, други италијански ресторан, отворен је 2007. године, а као и А16, брзо је добио преглед од три и по звездице из Сан Францисцо Цхроницле.

Апплеманово прво путовање у Италију било је једно од многих: редовно се враћа у потрази за инспирацијом, новим техникама и аутентичним укусима за обе кухиње. Одлазак ван радозналости или страсти, Апплеманов однос са италијанским фармерима постао је професионалан – он увози неке од својих састојака од локалних фармера које је срео током његових посета.

Апплеман је изузетно посвећен и добро упућен, тако да није изненађење што је номиниран за награду Рисинг Цхеф оф тхе Иеар из фондације Јамес Беард 2007. и 2008. године. Његов први кувар, А16 Храна + Вино, ускоро ће изаћи.

Добавить комментарий

*

16 − 8 =