Ево зашто Ваша прва палачинка увек изгледа ужасно

Као и смрт, порези и људи који се боре изнад нових укуса Ореоа, неке ствари изгледају неизбежне. Без обзира колико тешко покушавате, или колико инструкција пратите, та прва палачинка изгледа намерно за неуспјех. Увек је угристија од осталих; увек је мало жвакање, а често, исцртано са једне стране. То је само изгледало као животна чињеница да је први флапјацк који вам преломите најбоље служе вашој смећој конзерви (или вашем псу који се зове Трасх Цан).

Ипак, у ИХОП-у, жртвовита палачинка није ствар, иако бацају два милиона флапјака дневно. У почетку смо желели да назовемо БС – све док не сазнамо зашто се то деси, и како можемо то зауставити за добро.

Масноћа није реч.

Наш највећи проблем почиње љубав према Паму. Не, не твоја мама или твоја трећа категорија: причамо о спреју за кување. Често људи прскају пан – или бацају маслац да се растопи, или неко уље, надајући се да ће задржати палачинку да се закачи, што олакшава флипање. “Стварно, ипак, само додате маст коначног производа”, објашњава Невиелле Пантхаки, шеф кулинарства ИХОП-а. Зато ова прва палачинка често има језгро, окрашен поглед са једне стране – и мало је мршавији од остатка.

Палачинка Fail
Ницк на Ните / Гипхи

Вриштите у Херре.

Уместо тога, пустите да се танка загреје, а затим просипајте мало маслаца или уља, користећи папирни пешкир да бисте обрисали већину вишка. Зачиншаваш посуду, баш као што би ти био лонац од гвожђа, тако да прва палачинка не би штрчала нити покидала све те масти. (ИХОП користи екстра дугачке гриддле у својих 1.700 ресторана за кување палачинки, а за остатке нас обични смртници ће направити не-шприц пан.)

“На молекуларном нивоу, док се метак загрева, проширује се, тако да, када обришете топлу посуду, зачинујете то”, рече Пантхаки. У суштини, попуњавате те микроскопске пукотине, тако да влажна палачинка не може да удје у рупице и држи тањир, изазивајући сузе и неугодне флипс.

Што се тиче неуравнотеженог браонања палачинке, кривац је ваш горионик. Углавном. “Понекад је потребна палачинка за подешавање температуре”, објаснио је он.

Грчки Yogurt Pancakes

Етхан Цалабресе

Проверите температуру.

Када сипате хладну палачинку на топлу посуду, температура панове пада, што већина нас не узима у обзир кад смо веш и сви спремни за доручак. Пребрзо прелазимо и – ФАИЛ!

“Већина горионика има бројчано бирање, што отежава правилно подешавање температуре”, додао је он, додајући да је ИХОП-ова идеална темпера за кување палачинера од 350 до 360 степени Ф, опсег који компанија прати коришћењем инфрацрвених термометара, па је увек само јел тако. “Код куће, ја стварно окрећу топлоту до средњег висока, а онда скинем сув папирни пешкир и обришем тањир, а затим га окренем до средњег врућине.”

С'mores Pancake Stack

Етхан Цалабресе

Поседовање топлих панела је пресудно за више од равномерне пеке палачинке – то је такође кључ за лагану, пухасту текстуру. “Већина људи мисли да дебеле палачинке од палачинке имају везе са дебљином теста, то је како топлота реагује на тесто”, рекао је. Ако ваш рецепт има добру количину каве од сагоревања или праха за пецење – и тањир је до температуре, палачинке ће се мало ширити, а затим се покренути вертикално, стварајући срдачну, јастучну палачинку.

Када видите да мехурићи почињу да се формирају у средини тепиха (не само тањи робови), он је спреман да флипује. У том тренутку, око 65 посто је кувано, тако да не морате дати сваку страну једнако пре него што га однесете.

Сада када знате науку, најтежи део је откривање које од наших 50+ најлепших палачинки покушати прво. Одлуке, одлуке.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

+ 7 = 12