Wolfgang Puck’s favoriete chocoladetaart

beeld

Illustratie door Michael Toland

Recept met dank aan chef Wolfgang Puck.

PORTIES

8 tot 12

INGREDIËNTEN

8 gram bitterzoete chocolade, in kleine stukjes gebroken

1/4 pond (1 stick) ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden

5 grote eieren, gescheiden

2/3 kopsuiker

Knijp zout

Banketbakkerssuiker, voor garnering

Ongezoete slagroom, voor garnering

Verse bessen, voor garnering

VOORBEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 325 graden C. Boter en meel een 10-inch ronde taartvorm en lijn de onderkant met een stuk bakpapier, met behulp van de pan als een gids om papier uit te snijden.

2. Breng een pan water of een bodem van een dubbele boiler aan de kook. Zet de warmte lager om een ​​goede stand te houden. In de bovenste helft van de dubbele ketel, of in een hittebestendige bak die over maar niet het aanraken van water, smelten chocolade en boter samen, af en toe roeren. Zet chocolade-botermengsel opzij.

3. Doe de dooiers en alles behalve 3 eetlepels suiker in een mengkom. Klop tot de suiker is opgelost en de dooiers glad zijn. Zwaai continu, voeg langzaam gesmolten chocolade toe tot alles goed is gecombineerd.

4. Doe het eiwit en zout in een schone kom. Met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid slaat u het eiwit totdat er zachte pieken ontstaan ​​wanneer de kloppers worden opgetild. Bestrooi en bestrooi de rest van de suiker geleidelijk, en blijf kloppen totdat het eiwit stijve maar niet droog uitziende pieken vormt wanneer de kloppers worden opgetild.

5. Roer een klodder eiwit in een chocolademengsel om het lichter te maken. Dan, 1/3 per keer, vouw het chocolademengsel voorzichtig in het eiwit totdat het goed is gecombineerd. Giet het mengsel in de voorbereide taartvorm.

6. Bak cake tot het stevig aanvoelt en zit, maar een houten tandenstoker die in het midden is gestoken komt er nog steeds licht vochtig uit, ongeveer 45 minuten. Draai de cake meteen uit op een koelrek met behulp van pannenlappen of ovenwanten om het rek stevig op de pan te plaatsen en ze vervolgens samen om te keren en de pan op te tillen. Verwijder bakpapier. Terwijl de cake afkoelt, zal het midden wegzinken en barsten, maar maak je geen zorgen.

7. Leg voor het opdienen de suiker van een banketbakker in een fijnmazige zeef die over cake wordt gehouden en tik op de zeef om cake met suiker te ontsteken. Snijd cake in partjes en serveer met ongezoete slagroom of bessen.

Terug naar bio van Chef Puck.