Тајне Лидие Бастианицх на празник седам риба

слика

Паул Гелсобелло

Италијани знају како да једу. Посебно током Божића, ти оброци постају све већи и бољи. У Бадње вече, или Ла Вигилиа, јужни Италијани припремају масивни мултикурсни банкет познат као Феаст оф тхе Севен Фисхес. Иако је то најпопуларнија традиција на југу, уобичајено је у целој Италији мангија на морским плодовима за Божићни празник. Питали смо најважнији ауторитет италијанске кухиње, Лидие Бастианицх, да подели своје савете како то припремити буониссимо празник.

1. Држите се чудних бројева

Ако желите да урадите као што и Италијани, седам или тринаест јела су традиционалне. “Чудни бројеви доносе срећу у хришћанској вери: седам закрамента и тринаест апостола”, објашњава Бастианицх. “Не доноси благослов ако одступите од ова два броја, али ако желите да направите мањи оброк, три могу бити прихватљиве, али ја то не бих препоручио.”

2. Позовите масе

Свечана гозба позива на кућу гладних пријатеља и породице. Бастијани су домаћини клана било где од 25 до 30 људи који представљају четри генерације. Бастианицх изјављује: “Пет унука побегне, најмлађих са само пет година и моје мајке, која је 86 година.”

3. Узмите стручну помоћ

“Узми рибара да очисти рибу за тебе”, препоручује Бастианицх. Припрема оброка од седам оброка за велику групу може бити застрашујућа, тако да мунгер очисти рибу и морску храну и пакује га засебно. Уштедели сте додатне сатове времена за припрему.

4. Почните рано

“Почните три дана унапред”, каже Бастианицх. Она препоручује почев од предмета који ће се добро одржавати, као што су маринада сардина и Баццала Мантецато, шипка с шипком за слану. Бастианицх такође сугерише: “Другог дана очистите поврће, а на последњи дан извући све заједно.”

5. Маке Ит Фамили Стиле

“Најбољи начин, а једини начин [служити оброку] јесте породични стил”, савјетује Бастианицх. “Препоручујем да се све салате, бакалије и сардине послужују као предјела на станд-уп столу, где можете допустити свима да се мијешају око посуђа с великим белим вином из Фурланије. Онда сједните на стол у породичном стилу плоче главних курсева попут великог лонца дагњева, јастога и зимског поврћа. “

6. Држите га једноставно

Да, правите класични талијански оброк, али не осјећате се као да морате покрити све базе италијанске кухиње. “Не осјећај се као да требате упарити посуђе са посудом тестенина”, савјетује Бастианицх: “Умјесто тога, умјесто тога можете уместо роштиља полирати дан прије, или, ако не желите да се мучите, обједите оброк с пуно топлине хлеб на жару “.

7. Сјетите се зашто сте тамо

“Радујем се што ћу имати породицу по столу”, каже Бастианицх. “Погледам око стола и видим снимак четири генерације породице. Не могу помоћи, али размишљати и размишљати о добрим временима и како смо прегазили лоше времена. важно, а за мене је време размишљања. “

Лидин мени за фантастичан празник седам рибица

Лидиа Бастианицх препоручује мешавину топлих и хладних риба и морских плодова за овај празнични оброк. Искористите рецепте које она дели од своје најновије књиге, Лидијева Италија, као и неколико јела коју је развила екипа извршних кувара у њеним ресторанима Фелидиа, Беццо, Лидиа’с Кансас Цити и Лидиа’с Питтсбургх.

Антипасти

Баццала Мантецато

Фритто Мисто

Инсалата

Цаламари алла Манфреди

Прими

Схримп алла Бузара

Сецонди

Шкољке са Фарро, Цаннеллини и љиљанима

Пацхери са јастогом Бродетто

Песце Спада

Добавить комментарий

*

97 − 90 =