Оно што желим, знамо пре него што почнемо на акваријуму

Била сам толико уплашена да нисам могла да зауставим тресење. Хтео сам да се појавим на националној телевизији Схарк Танк, склањам своје пословање у низ инвеститора у нади да ћу пекарску индустрију спустити с земље, а ја сам то желео тако лако да се једва запамтио своје име.

Произвођачи емисије упозорили су да ће се то догодити. Без обзира колико вјежбате, ревидирате и прегледате свој талас, када стојите под тим фазним светлима и укључите црвено свјетло, лако је ићи потпуно празно. Они заправо имају трик за борбу против снимања снимања: Да ли сте икада приметили како већина парцела на изложби карактеришу двоје људи који заједнички уводе? Једна особа каже њено име, а онда друго, а заједно објављујете свој посао? То је знак да вас ухватите у своју игру – само кратка линија за памћење која може помоћи да се ствари избацују.

Ајкула Tank

АБЦ / Схарк Танк

Данима, мој партнер и ја практиковали смо наизменично почетак. “Здраво, зовем се Леах” и “Здраво, зовем се Таиа Геигер” и “ми смо власници” Сцратцх & Граин Бакинг Цо. ” Много је лакше само представити себе него покренути на свој терен. Да је мој суоснивач, Леах Тутин, није рекао ту линију, само бих гледао у камеру. У почетку је тако било нервозно, али кад једном кренете, постаје много лакше.

Тутин и ја смо скочили на прилику да будемо укључени Схарк Танк јер смо заиста желели да узмемо Сцратцх & Граин на следећи ниво. Били смо у послу четири месеца, продавали ГМО и мешавине за пеко без конзерванса. Увек смо мислили да ћемо бити само он-лине бизнис, а једног дана смо зауставили локалну продавницу и питали да ли ће носити наше производе. Свидјели нам се наши колачићи за колаче и направили смо нашу прву продају на лицу места, упркос томе што смо били потпуно нови у индустрији – када су нас питали колико кутија је дошло у једном случају, били смо као “ух, колико требало би да ли је то случај? “Продаја нас је охрабрила, улазили смо у друге продавнице и почели да правимо продају, и схватили смо да смо на нешто, тако да смо одлучили да идемо Схарк Танк.

Сцратцх & Grain Baking Co.

Келсеи МцНеал

Наша прва апликација је била прилично једноставна: послали смо неки гмаил рачун са две до три реченице о себи и глупом фотографијом нас. Изгледало је као да смо тукли једни друге дрвеним кашиком, али очигледно је привукла пажњу произвођача – наше чељусти су пале кад су нас позвали.

Наравно, Схарк Танк не може бити Схарк Танк без темељног провјеравања свих који се појављују на емисији. Тај почетни е-маил је био само почетак. Постоје тоне папирологије које треба попунити – све се мора попунити у оловци, а не откуцати, а сваки члан вашег тима мора попунити посебан скуп папирологије, тако да нема копирања један од другог. Ово нису само кутије за потврду. Морате стварно размишљати о свом послу – где сте били, куда идете, ко сте ви купци, ваши маркетиншки напори и оно што је најпрофитабилније.

Сцратцх & Grain Baking Co.

Сцратцх & Граин Бакинг Цо.

Чак и да га никад нисмо успели Схарк Танк, та папирологија би била вредна тога. То је тако вриједно за ваше пословање, од осигурања да имате солидан пословни план како бисте осигурали да заиста знате своје купце. Морали смо да урадимо доста демографских истраживања, а у том процесу смо сазнали да наша база корисника није била оно што смо мислили да јесте. Увек смо мислили да су то маме, али испоставило се да су студенти били наше највеће тржиште. Они желе да кувају без потребе да извлаче кувар, а наши комплети су им дали све што им је потребно, а све их је издвојило. Кад смо почели да се фокусирамо на стављање наших комплета у продавнице у близини колеџа, они би одлетели на полице.

Процес пријављивања се не завршава тамо. Постоје и видео снимци за музику који морате филмирати, тако да смо ангажовали студента за филм и уредили их за нас како би изгледали добро. Касније смо имали позиве са продуцентима, сесијама за вјежбање, а неколико дана прије него што сте сви постављени на филм, радите своје мјесто пред извршним продуцентима. Ако нисте довољно полирани, могли бисте бити сређени из емисије.

Трудио сам се када смо снимали, а ја сам имала бебу 20 сати након снимања. Био је седам или осам недеља раније; Тако сам нагласио.

Након улагања толико времена и енергије у овај процес – и сазнања о томе како су се људски животи трансформисали након појављивања на изложби – нисам могао помоћи, али сам осећао узнемирено ходање у ту просторију. Али то је оно што бих желео да знам пре него што снимим: Цело моје пословање није се возило по нас, што је у том тренутку постигло најбољи могући договор (или чак уносити договор).

Након што сам био на изложби, чуо сам да неколико акција у емисији на крају не раде. Да сам то знао, ја бих ишао на терен другачије. Мислим да се не би толико осетио на тај осећај да морам да закључим договор, без обзира на све, и не бих ставио толики притисак на себе. Трудио сам се када смо снимали, а ја сам имала бебу 20 сати након снимања. Био је седам или осам недеља раније; Тако сам нагласио.

Сцратцх & Grain Baking Co.

Сцратцх & Граин Бакинг Цо.

На крају смо добили оно што смо желели – договор са Барбара Цорцоран (АКА некретнински могул који је основао Тхе Цорцоран Гроуп). Била је невероватна за рад, а њени увиди у понашање потрошача на мрежи били су невероватни. Када је епизода са нама била ускоро, она нас је позвала и дала нам рукопис шта да радимо. “Уплатите бесплатну доставу ако можете – људи мрзе да плаћају за испоруку – и држите своју цену по цени испод 19,99 долара”, рекла нам је. Њен савет је био на лицу места, нарочито са којим цијенама на које људи одговоре, а она нас чека сваких неколико мјесеци да види како радимо.

Од како се наставља Схарк Танк, наша продаја се драстично повећала сваке године. Годину дана након емитовања наше емисије, отишли ​​смо од око 115.000 долара у послу до око 900.000 долара. Могли смо направити много више, али нисмо могли да направимо комплете колачића довољно брзо да будемо у складу са захтевима. Прошло је 2 1/2 године од када смо се појавили на сајму, а ове године ћемо продати више од 3 милиона долара продаје. Надамо се да ћемо срушити 5 милиона долара.

Стицање договора – и упутства које су нам пружили – свакако су помогли том расту, али мислим да бих боље питао ако сам одузео неки од притисака. Добијање договора на лицу места не мора нужно значити да ће се исплати. [Уредникова напомена: И, како је доказао Цхеф Биг Схаке, можете ићи кући без договора и још увијек радити милионе.] То може бити страшно схватити, али то такође ослобађа.

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.

Добавить комментарий

*

− 3 = 5