26 ствари које требате знати пре него што једете Јацк у кутији

1. Прошло је више од 60 година.

Ако не можете да се сетите живота без Џек у кутији, у добром сте друштву. Већина нас није живела, пошто је први Јацк отворен 1951. године у Сан Диегу. Жао ми је, источни подметачи: Ови укусни хамбургери и необјашњиво тикоси који су зависници још увек нису стигли на вашу страну земље.

слика

Љубазношћу Џек у кутији

2. Хамбургер је коштао 18 центи.

Док су хамбургери Џек у кутији данас неспретно скупи, прилично смо сигурни да је једина ствар коју можете добити за тако ниску цену гомила помфрита – и то подразумевамо као 5 сјеница.

3. Његов оснивач је пионир трке.

Роберт О. Петерсон, оснивач Џек у кутији, у основи је легенда брзе хране. Иако возач није био нов, Петерсон је револуционирао искуство увођењем двосмерног интерфонског система након што је добио права од другог ресторана на изолованој Аљасци. Једном када је видео како је био успешан модел интерфона, Петерсон је био сигуран да су сви његови будући ресторани имали и систем, чинећи возом главом у ланцима брзе хране.

4. Џек у кутији је увек био испред игре.

Ланац је такође био први који је представио неке ставке менија које вероватно наручујете стално: сендвичи за доручак и преносне салате. Компанија је представила први сендвич за доручак у индустрији брзе хране 1969. године и прву преносну салату 1982. године.

Погледајте овај пост на Инстаграму

Уморан од избора сланине, шунке или кобасице? Немој. Тхе Лоадед Бреакфаст Сендвич има све ствари које желите за доручак на једном месту.

Пост који дели Јацк у кутији (@јацкинтхебок)

4. Јумбо Јацк је био џин угао у свом дану.

Јумбо Јацк (Јацкова верзија Биг Мац) добила је име јер се сматра једном од највећих хамбургера у индустрији брзе хране када је уведена 1971. године. Хамбург је остао нетакнут годинама све до 1999. године, када је додат кетцхуп и посебан сос је био нишан.

5. Неке од његових најбољих креација су давно прошле.

Иако смо велики обожаватељи свих ставки менија које Џек сада нуди (гледајући вас јалапено попперс и зачињене крофне) постоје неке ствари које дефинитивно недостајемо (или желимо да смо могли да пробамо, знате, за оне од нас који смо били Не за Вудсток). 1970. је Јацк продао посебан рибљи сендвич назван Моби Јацк, а 1979. компанија је служила Фрингс-у, комбинацији крупних лука и помфрита. Да будемо искрени, још увијек не разумемо зашто су то учинили.