Je hebt niet geleefd totdat je Ramen Disco Fries hebt geprobeerd

Voor mensen buiten Jersey en / of onbekend met ‘disco fries’, is het tijd om op snelheid te komen. Omdat ze absoluut ongelooflijk en mogelijk beter zijn dan poutine. Frites gedrenkt in jus en bedekt met gesmolten kaas (niet kaas wrongel) ?! Ja, Canada, ik ging daarheen.

New York City chef-kok Esther Choi groeide op in de Garden State en heeft een diepgewortelde liefde voor het diner. Zo veel zelfs dat ze ze serveert in haar restaurant Mokbar, een Koreaans noodlegel in Brooklyn. (Ze heeft ook een meer casual locatie in Manhattan.) En haar kijk op het gerecht is overweldigend.

beeld

Chelsea Lupkin

Wanneer het aan je tafel arriveert, hoog in de schattigste kleine gietijzeren koekepan, is het moeilijk te zeggen waar je naar kijkt … of wat je ruikt. Magere frietjes porren door grote hoeveelheden draadjes varkensvlees, verkoolde kaas en onmogelijke delicate soorten lente-uitjes. Maar wat meer is, is het bedwelmende aroma. Het doet enigszins denken aan Thanksgiving (?!), Als je Koreaanse oma de kalkoen heeft gemaakt.

De sleutel tot alles is de jus. Esther maakt een roux met boter en meel en dan zwaait ze in haar huisgemaakte ramen-varkensbouillon tot het een zachte en zijdezachte saus is. Ik zou er eerlijk een vat van kunnen drinken. ZO. VEEL. SMAAK. En absoluut perfect voor knapperige frieten.

beeld

Chelsea Lupkin

De jus, zoals je je kunt voorstellen, is erg rijk, dus de pittige kimchi (ook in huis gemaakt) is een leuke toevoeging. Als je sceptisch bent over hoe de mozz smaakt met alle Aziatische elementen (er is ook nori!), Kan ik je meer verzekeren dan werken. Er is al warmte, zoutheid, frisheid en knapperigheid in de mix en kaas is 100% noodzakelijk.

beeld

Chelsea Lupkin

PRO TIP: Het draadjesvlees is technisch gezien nog niet op het menu, maar je kunt het in Brooklyn vragen, en je server zal het graag toevoegen aan je bestelling – als er nog wat in de keuken zijn. (Het loopt snel uit tijdens het happy hour.)

Volg Delish op Instagram.