Giada De Laurentiis opent zich over de aantijgingen van seksuele aantijgingen van Mario Batali

Vier maanden na seksueel wangedrag gingen beschuldigingen over tegen Mario Batali, een van zijn voormalige Food Network-collega’s, Giada De Laurentiis, die zich openstelt over hoe ze reageerde op het nieuws – en over de problemen waarmee vrouwen in de restaurantindustrie worden geconfronteerd.

Terug in december, in afzonderlijke rapporten van Eater en de The New York Times, verschillende vrouwen kwamen naar voren en zeiden dat Batali hen ten onrechte had aangeraakt, en dat vrouwelijke werknemers in het Spotted Pig-restaurant hem vanwege zijn gedrag de ‘rode dreiging’ zouden noemen. Batali verontschuldigde zich en zei in een verklaring: “Hoewel de identiteit van de meeste van de individuen die in deze verhalen worden genoemd niet aan mij zijn onthuld, komt veel van het beschreven gedrag in feite overeen met de manier waarop ik gehandeld heb.”

Batali stapte weg van de operaties van zijn bedrijf. Hij werd ook ontslagen door ABC’s De kauw, een aankomende serie Food Network werd op de plank gezet en zijn producten werden uit de voedselketen Eataly verwijderd. Nu is hij naar verluidt vrijwilligerswerk in het buitenland, terwijl hij zijn volgende zet uitvindt.

Giada De Laurentiis and Mario Batali on the set of The Chew. 

Giada De Laurentiis en Mario Batali op de set van De kauw.
Getty Images

Tijdens een aflevering van de podcast van Eater’s Upsell zei De Laurentiis dat Batali een mentor voor haar was geweest toen ze een restaurant in Las Vegas oprichtte. Toen vroeg cohost Amanda Kludt haar hoe de dingen zijn geweest in de maanden sinds de beschuldigingen naar voren kwamen. De Laurentiis zei dat de beschuldigingen “niet als een enorme schok” kwamen, hoewel ze geen vergelijkbare ervaringen had met zijn aanklagers, maar ze was nog steeds verdrietig om ze te horen:

“Ik blijf tegen mensen zeggen, het is tijd maar het is ook heel triest. Nu, ik had die exacte ervaringen niet met hem, maar dat weet ik niet, het komt niet als een enorme schok. Iedereen die ooit met Mario heeft rondgehuugd, weet dat hij een zeer charismatisch persoon is. We drinken te veel en soms, weet je, wat dan ook. Ik legitimeer het op geen enkele manier. Ik weet dat ik mijn eigen problemen in deze branche heb doorgemaakt. Ik denk dat elke vrouw in een bedrijf dingen doormaakt. Het is gewoon triest, weet je? Het is tijd, maar het is ook triest. Het is een combo en ik denk dat we ze allebei voelen. ‘

De Laurentiis had een soortgelijke boodschap voor TMZ onmiddellijk nadat de beschuldigingen de kop opstaken. “Het is allemaal erg triest, maar je weet wat, wat er moet gebeuren, gebeurt en ik hoop dat iedereen zich beter voelt,” zei ze. “Het is duidelijk een tijd van reiniging.”

Tijdens de podcast merkte ze ook op dat vrouwen, zowel binnen als buiten de voedselindustrie, een gelegenheid hebben om samen te werken om veranderingen aan te brengen – en ook een opbeurende boodschap hadden over het fundamentele menselijke fatsoen:

“Maar ik denk dat wij, als vrouwen, elkaar beter moeten helpen, en we moeten voor onszelf opkomen, en ik denk dat we onze cultuur moeten veranderen, en dat de kinderen moeten leren om mensen te respecteren, ongeacht wat je lijkt op, wie je bent, man of vrouw. We moeten gewoon respectvol zijn. Iemand zegt dat ze iets niet willen doen, ze willen het niet doen, periode. Laten we gewoon aardig zijn voor elkaar. “

Luister naar de volledige podcast hieronder:

Volg Delish op Instagram.