Die Hard Dunkin ‘Donuts fans zullen geobsedeerd zijn met deze taart

Vergeet Kim Kardashian: Wat de fans van Caked Up Café betreft, is deze taart het internet. Toen eigenaar Denise Byrnes Instagrammed een foto en video van haar 16-jarige dochter Francesca’s Dunkin ‘Donuts-geïnspireerde cake, de vind-ik-leuks en de reposten en de meningen begonnen te stromen. De freak-out was net zo episch in persoon. “Mensen gaven ons hun telefoons om foto’s te maken omdat we ze niet achterin de bakkerij konden laten!” zegt Francesca.

beeld

John Komar

Toen we een glimp van de dubbeldekker zagen, sprak het zo krachtig tot onze innerlijke, van Lisa Frank houdende, door doughnuts geobsedeerde harten dat we Francesca en Denise moesten vragen om ons te laten zien hoe de magie gebeurde in hun New City, NY, bakkerij.

Hun ruimte is klein – er zijn maar drie cafétafels – maar de dames van Byrnes doen de dingen niet klein. Het oorspronkelijke verzoek om donutcake kwam van een vrouw die een verjaardagstaart wilde voor haar man, een oude Dunkin-fan. Haar enige vereiste was dat het oranje en paars was. Francesca maakte het precies – en voegde roze roomboterroom, chocoladeganache, een paar gelei en glazuurtraktaties van de donutketen, hun kenmerkende Munchkins en zelfs een kopje “koffie” toe (het is een lege beker die van binnen is berijpt met getinte botercrème). Zie je wat we bedoelen? Alleen grote ideeën hier.

Omdat we een plaats op de eerste rij scoorden voor het decoreren, hebben we een coole techniek opgepikt voor het aquareleffect van de taart. Zo gaat het: nadat je rijen gekleurde botercrème op de kruimellaag hebt geprikt, kun je ze gladstrijken met een glazuurlaag. Neem vervolgens een kleine omgekeerde spatel en teken een kronkelige lijn met de punt waar twee kleuren samenkomen. Als je de cake weer glad maakt, ziet deze er net zo mooi uit als de gemengde “zonsondergang” -achtergronden die je hebt gebruikt voor het maken van PowerPoint-presentaties op de middelbare school..

beeld

John Komar

Maar dat is niet het favoriete deel van Francesca. Ze is net als de rest van ons: “Ik maak veel dripcakes!” ze zegt. Omdat aan het eind van de dag niemand de verleiding kan weerstaan ​​om de #foodporn te bekijken die chocolade is die sloauw langs de zijkant van een cake valt.

Volg Delish op Instagram.