Deze King Cake Burger wint alle Mardi Gras

Elk jaar verbruikt Mardi Gras de hele stad New Orleans. Zeker, de maandenlange viering piekt op Fat Tuesday, maar het begint technisch begin januari, a.k.a de Twelfth Night after Christmas. Daarna zijn de weken voorafgaand aan de grote dag van NOLA boordevol parades, veel drankspecials en, natuurlijk, een aantal over-the-top-voedingsmiddelen.

Het meest iconische is de zoete en kussenachtige koningscake, die de geschenken van de drie koningen in de bijbel symboliseert. Het is typisch een ring van taartachtig deeg met een baby die zich binnenin schuilhoudt, plus een royale douche van groene, gouden en paarse suikerstroop (respectievelijk met geloof, kracht en rechtvaardigheid) en een motregen van suikerglazuur..

Bekijk dit bericht op Instagram

Koning Cakes die lijken op een kroon met juwelen maakten hun eerste verschijning in New Orleans in de 20e eeuw. �� Leer de geschiedenis achter de traditionele Mardi Gras-traktatie en hoe je je eigen kunt maken op de link in het profiel. #kingcake #mardigras #foodhistory

Een bericht gedeeld door Tori Avey (@toriavey) op

Maar waarom zou je stoppen? Dit is carnaval! De Franse chef-kok Eric Damidot begrijpt het: “We doen dit maar één keer per jaar.” En daarom creëerde hij een volledig vraatzuchtige hamburger van 10 ons, ingeklemd tussen king cake en gesmoord in royal icing, voor het Hyatt Regency Hotel in New Orleans.

Als leider van de Vitascope Hall-keuken, droomde Damidot eerst de gekke hybride drie jaar geleden als opvolger van het stijgende succes van zijn ontbijtgumbo (denk aan: banaan met spek en andouille-worst) bij hotelgasten. Maar zijn meesterwerk kwam met veel vallen en opstaan.

“Echte koningscake is te zacht en is gewoon ingestort onder het gewicht van de burger,” legde hij uit. Dus in plaats daarvan wendde hij zich tot een zoete brioche. “Het is nog steeds zoet, eigeel en boterachtig, het is het beste alternatief.” En, natuurlijk, er is genoeg gekleurde suiker hagelslag Crusted bovenop.

beeld
Jonathan Beaulton

Damidot kapselt het pasteitje in cheddar en legt het vervolgens in lagen met sla, tomaat en spek. Daarna gaat hij naar de dousing de hele burger in royal icing. En voordat je in paniek raakt bij het idee van suiker op je rundvlees, bedenk dan dat geglaceerde bacon eigenlijk de hemel op aarde is.

De gigantische burger resulteert in een gigantische sandwich die je absoluut moet platknijpen om een ​​hapje te eten, maar het is een zoutzoet gerecht met volledige decadentie. En we zouden niets minder verwachten op Fat Tuesday.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

− 1 = 4