Deze Burger is anders dan alle andere dingen die je ooit hebt geproefd

Als je een tonijnburger bij Redeye Grill wilt bestellen, moet je wat specifieker zijn. De bruisende Midtown Manhattan surf-and-turf-plek serveert een gekookte tonijnhaas op een gewoon hamburgerbroodje dat bij die naam hoort, maar het is waarschijnlijk niet degene die je daar kunt proberen. “We hebben zoveel van die mensen naar een tafel gestuurd – en dan terug naar de keuken”, lacht executive chef Jawn Chasteen. Niet omdat ze slecht zijn; ze zijn gewoon niet wat gasten hebben gezien op Instagram. Dat is de sushi hamburger, die bedrieglijk ook tonijn gevuld tussen twee broodjes is, maar de broodjes zijn gevormd uit rijst en de tonijn is de rauwe soort die je zou vinden in een traditionele sushi roll.

Sushi Burger Hoirzontal

Jonathan Boulton

Chefs bij Redeye Grill begonnen bijna een jaar geleden sushi hamburgers te maken. De inspiratie sloeg aan toen hij iets soortgelijks zag in Los Angeles, en Chasteen wist dat het ook zou opgaan voor zijn restaurant. “De pittige tonijnrol is een van onze meest populaire gerechten, dus de burger is gewoon een kant-en-klare presentatie van iets dat de gasten bekend is,” zegt hij. De gimmick blies op voor Redeye Grill voordat chefs het zelfs tot een menu-item konden maken, vandaar de ordenende verwarring. En omdat het niet in steen was geschreven (of liever gezegd, gedrukt op een menu), had Chasteen de kans om met verschillende combinaties te experimenteren. Je kunt witte rijstbroodjes bestellen of degenen die zijn gemaakt van zwarte rijst of een quinoa-blend. Hij heeft ook verschillende vullingen geprobeerd – groenten in het zuur en garnalentempura – maar de tonijn blijft het meest geordend. Tijdens een drukke weekendavond sturen sushi-koks met een vingervlugsel misschien 100 sushi-hamburgers uit de keuken.

Sushi Burger Horizontal Pair

Jonathan Boulton

Terwijl het alle gebruikelijke verdachten op een sushibroodje (gember, avocado, zeewier) heeft, is het niet het meest traditionele Japanse gerecht dat je kunt krijgen. Maar nogmaals, dit is New York – betonnen jungle waar dromen van gemaakt worden. En als die dromen hamburgers bevatten die gemaakt zijn van sushi, dan kun je verdomd goed dat we ze steunen.

Volg Delish op Instagram.