De sappige details van Anthony Bourdain’s Love Life

Anthony Bourdain

Getty Images

beeld

Getty ImagesCraig Sjodin
Anthony Bourdain heeft op jonge leeftijd liefde gevonden

Hij ontmoette zijn eerste liefde, Nancy Putkoski, op de middelbare school. En dit is het moment waarop de slechte reputatie van de chef werd gevormd. Volgens De New Yorker, Putkoski was “een ouder meisje […] dat met een druggie-menigte rondliep.” Bourdain begon ook met hen te rennen. Nadat hij was afgestudeerd, volgde hij haar naar Vassar om te studeren, maar stopte na twee jaar en ging naar de culinaire school.

beeld

Getty ImagesRandy Holmes
Ze trouwden pas eind twintig.

Bourdain en Putkoski sloten de deal in 1985 af. Gedurende de jaren 80 wendde Bourdain zich nog regelmatig tot drugs. In zijn boek Vertrouwelijke keuken, hij schreef: “We waren altijd high, stiekem naar de walk-in bij elke gelegenheid om te ‘conceptualiseren’.”

beeld

Getty ImagesEric McCandless
De vakanties van het paar waren niets zoals die Bourdain nu neemt.

Een profiel van Bourdain in De New Yorker vermeldde dat hij en Putkoski om de paar jaar genoeg geld zouden sparen om naar het Caribisch gebied te gaan. Maar daarnaast deden de twee niet veel reizen.

Anthony Bourdain

Getty Images
Bourdain’s plotselinge star power brak ze.

Putkoski zag de bloeiende tv-carrière van haar man als een bedreiging voor hun huwelijk. “Ik voelde me alsof de hele wereld zich voor mij openstelde, ik dingen had gezien, ik had dingen geroken, ik wilde meer en ze zag het allemaal als een kanker,” zei hij in een interview. De twee zijn na 20 jaar huwelijk gescheiden.

beeld

Getty ImagesPatrick McMullan
Een collega-chef introduceerde Bourdain bij Ottavia Busia.

Chef-kok Eric Ripert ontmoette Busia toen ze werkte als algemeen manager bij Geisha, een restaurant in New York City. Hij dacht dat ze een goede match zou zijn voor Bourdain en zette de twee op. Het paar sloeg het, ondanks hun leeftijdsverschil van 22 jaar.

beeld

Getty ImagesIlya S. Savenok
Ze verhuisden snel – en kregen bijpassende tatoeages.

De eerste date van het paar was aan een sigarenbar. Een andere vroege ontmoeting was bij een zeevisrestaurant. “Ze bestelde een kreeft van 6 pond, ik zat daar, in vervoering, en zag hoe ze elk stukje vlees ervan opzoog,” zei hij tegen Cosmo. Kort daarna kregen ze bijpassende tatoeages – koksmessen.

beeld

Getty ImagesSteve Mack
Bourdain en Busia hadden het druk in 2007.

Het paar verwelkomde een dochter, Ariane, op 9 april 2007. Slechts weken later, op 20 april, wisselden ze geloften uit.

beeld

Getty ImagesJason LaVeris
Zijn drukke agenda drukte hun relatie.

Bourdain reisde constant en Busia gaf toe dat New York haar grootste uitdaging was “het krankzinnige schema van mijn man”. Ze wilde niets met televisie te maken hebben, en ze hadden een jong kind, dus de avonturen van Bourdain waren vooral solo’s.

beeld

Getty ImagesCharles Eshelman
Busia veranderde en het paar groeide uit elkaar.

In een stuk dat Busia schreef voor de nieuwsbrief van Lena Dunham, beweerde ze dat Bourdain graag grapte dat hij met Sophia Loren trouwde, maar uiteindelijk met Jean-Claude Van Damme. Ze was het zelfs een beetje eens. Busia nam MMA-gevechten op na de geboorte van hun dochter, en hoewel Bourdain af en toe bij haar kwam, oefende hij niet zo competitief. Hun interesses liepen uiteen en het paar splitste zich in 2016 in der minne.

beeld

Neilson Barnard
Bourdain beweerde dat hij geen haast had om te gaan daten.

“Ik heb geen haast om er zelfs maar eerlijk over na te denken,” vertelde hij Mensen vlak na zijn scheiding van Busia.

beeld

Getty Images
Bourdain vond opnieuw liefde op de set van zijn nieuwe show.

Italiaanse actrice en regisseur Asia Argento werkte met Bourdain aan een aflevering van Onderdelen onbekend in Rome, en Pagina zes koppelde de twee romantisch aan elkaar tegen februari 2017. Ze werden op straat gespot en liepen hand in hand.

beeld

Getty ImagesJacopo Raule
Argento vindt het schema van Bourdain niet erg.

Ze is ook druk bezig, zegt hij, commentaar op Mensen dat de 42-jarige moeder van twee en hij ‘circusfreaks’ zijn.

beeld

Getty ImagesNeilson Barnard
De twee zijn gelukkiger dan ooit.

Ze gaan op constante avonturen – vaak voor afleveringen van Onderdelen onbekend – en Argento plaatst vaak zoete foto’s van Bourdain op haar Instagram.